Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pravděpodobnost přenosu pohlavní choroby při orálním sexu

Pohlavní nemoci Lubo 12.7.2020

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak velká je pravděpodobnost přenosu pohlavní choroby při orálním sexu z ženy na muže (muž v pasivní roli). Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, pravděpodobnost nákazy je sice o něco menší než u "klasického" sexu, nicméně i při orálním sexu se lze nakazit pohlavně přenosnou chorobou. Takto se lze nakazit např. kapavkou, syfilidou, chlamydiemi, genitálními bradavicemi (HPV), oparem, i HIV (plus lze takto onemocnět běžnějšími nákazami jako kvasinkovou infekcí či streptokokovými infekcemi).
Přesné číslo nelze říci, záleží na mnoha okolnostech - především na tom, zda žena měla nějakou nemoc, zda byla něčím nakažená (pokud nemoc neměla, nemůžete ji chytit). Dále záleží na infekčnosti daného druhu bakterie či viru (a dalších patogenů). Též záleží na imunitě muže, zda má nějaké chronické onemocnění, užívá léky, které mohou ovlivňovat imunitu... a další faktory, které je nutné brát v úvahu.
Pokud jste rizikový pohlavní styk měl, pro jistotu doporučím udělat testy na pohlavní choroby - vyšetří Vás na venerologii či u kožního lékaře (jen dopředu uvádím, že test na HIV se dělá až za 3 měsíce po rizikovém styku, dříve se případné protilátky neukáží).
Váš dotaz předám ještě i specialistovi, aby informace doplnil. S pozdravem BS.

Odpovídá lékař:

MUDr. Marie Kosková

Specializace: Dermatovenerologie, Vnitřní lékařství

Dobrý den,
bohužel musím jen souhlasit s paní doktorkou Sucheckou. Podle mého názoru je celkem zbytečné zabývat se otázkou pravděpodobnosti nákazy již po proběhlém rizikovém styku.
Doporučuji osobní návštěvu dermatovenerologické ambulance, vyšetření k možnému záchvatu časných příznaků venerologicke nákazy.
Dotaz odesílám našim sestřičkám, které s Vámi sjednaji termín.

Související dotazy

Přenos chlamydií orálním sexem
Přenos Chlamýdií orálním sexem. Dobrý den, měl...
Rizika přenosu chorob při oralním styku
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na pravděpodobnost...
Možnost přenosu HIV při orálním sexu
Dobrý den. Asi před 2ma měsíci jsem měl sexualní styk...
Pohlavní choroby
Dobrý den, měl jsem chráněný pohlavní styk. Před a...
Pravdepodobnost nakazy pohlavni chorobou
Se svou pritelkyni mame 8 mesicu, velmi aktivni, sexualne...
Pohlavní choroby
Měl jsem sex s cizí ženou z privátu. Sex byl s kondomem,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pravděpodobnost otěhotnění před MS

Dobrý den,snažím se otěhotnět,užívám Clostilbegyt a Pregnyl. 14 den cyklu byl...

Pravděpodobnost otěhotnění při braní antikoncepce


Pravděpodobnost otěhotnění při menstruaci


Pravděpodobnost otěhotnění při vynechání 1 pil. HA


Pravděpodobnost otěhotnění s HA


Pravděpodobnost otěhotnění?

Dobry den,pred tyden cca jsem uplne poprve spala s mim pritelem. Pritel mel...

Pravděpodobnost početí

Dobrý den. Rada bych se zeptala na pravděpodobnost termínu početí. Poslední...

Pravděpodobnost početí ?!?


Pravděpodobnost problému se štítnou žlázou


Pravděpodobnost přenosu HIV


Pravděpodobnost přenosu viru HIV


Pravděpodobnost rakoviny


Pravděpodobnost rozvoje 2. fáze encencefalitidy a zánětu mozkových blan


Pravděpodobnost snížení ochrany


Pravděpodobnost těhotenství


Pravděpodobnost těhotenství


Pravděpodobnost těhotenství


Pravděpodobnost těhotenství


Pravděpodobnost těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na jednu věc. V sobotu 17.9.2016 jsem dostala...

Pravděpodobnost těhotenství

Dobry den beru ha jangee a beru ji uz pul roku v kuse bez pauzy delam si ji...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zolpidem

Dobrý den. Chtěla bych se poradit, jak nejlépe vysadit léky na spaní, konkrétně...

Dna - mohu rajčata a okurky?

Vážení lékaři, prosím, někde jsem slyšela, že se u dny nesmí rajčata a okurky....

Smrkám krev

Dobrý den, poslední asi tak dva měsíce mám problém s nosem. Když se chci vysmrkat,...

Demence

Dobry den chtela bych se zeptat msm maminku 79 let ji je á zapomina kam co dala...

Nevolnost při používání tamponu

Dobrý den, je mi 15 a nedávno jsem asi podruhé zaváděla tampon, jenže asi tak...

Zolpidem

Dobrý den, chci se zeptat jestli není nebezpečné užít společně Sanval 10mg(Sandoz)...

Četné extrasystoly

Extrasystoly. Dobrý den trápí mě velmi časté extrasystoli. Mám jich několik...

Tlak na levé straně břicha

Dobrý den, rád bych se zeptal ,co značí občasný, nepříjemný tlak na levé straně...

Podpora chuti k jídlu u seniorů

Dobrý den, mám ležícího otce ,kterému je 95 let a nemá chutˇ na jídlo ,takže...

Vertigo

Dobrý den, je mi 27 let, dodržuji zdravý životní styl, sportuji (cyklistika...

Zolpidem v těhotenství

Dobrý den, moje matka trpí nespavostí již asi 10 let teď je však těhotná a...

Bolest varlete šířící se k ledvinám


Bolest laveho spanku

Dobry vecer, uz asi tri tyzden ma boli lavy spanok, ale iba pri mimikach tvare,...

Nechtěná (pasivní) inhalace Marihuany

Dobrý den, chtěl bych se ucházet o místo Policisty, kde se provádí kompletní...

Demence

Dobrý den, matce je 77 let a před několika lety byla nezjištěnou dobu zřejmě...

Nevolnost po aplikaci lokální anestezie

Dobrý den, můj dotaz se týká znecitlivění části chrupu před bolestivým zákrokem....

Krvavý a páchnuci výtok z pupku

Dobrý deň Mám 25 rokov a asi pred 3 mesiacmi som spozoroval zaschnutú krv...

Ranní smrkání krve

Dobry den chtela semse zeptat ja ze synem smrkame jen poranu krev nebo kdyz...

Extrasystoly velmi četné

Dobrý den, ráda bych poprosila o radu - je mi 24 let a již 10 let mě trápí extrasytoly,...

Vyrážka na hrudníku, kožní plísňová infekce

Dobrý den, Už tak měsíc mám tuto vyrážku na hrudi (viz foto). Má tendenci...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.