Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Psychosomatika

Mozek a nervy Šárka 12.7.2017

Dobrý den, už cca tři měsíce pozoruji nepravidelnou slabost levé nohy, občas i levé paže, dále se po nějakém čase přidaly také záškuby svalů, zejména vnitřní strana lýtka pravé nohy, ale objevují se někdy i na druhé noze, případě na stehnech, výjimečně i jinde po těle. Také mám pocit těžkosti na hrudníku, zhoršené dýchání, větší zahlenění, pocit "knedlíku" v krku, občas hůře vyslovuji nebo se při mluvená koušu do jazyka (pokaždé jinde a ne bolestivě) - tyto potíže nejsou kontinuální, ale vrací se ve vlnách po dnech klidu.
Před dvěma měsíci jsem byla s těmito potížemi hospitalizována na neurologii, kde mi byla provedena vyšetření lumbální punkce (norma, jen ojediěnlá přítomnost erytrocytů, dále jen klidové formy lymfo- a monocytů), veškeré evokované potenciály norma, EMG DKK: vyšetření kondukčních studiíí na DKK v normě, jehlová EMG (konkrétně z levého lýtka a pravého stehna) v mezích normy, analýza náboru MUP prakticky v mezích normy, analýza potenciálů motorických jednotek multi-MUP: pan doktor poznamenal, že průměrnou amplitudou by nález spadal do kategorie chronické axonopatie, průměrným počtem fází nikoliv, s ohledem na prakticky normální jehlové EMG nález hodnocen jako prakticky normální. Také logopedické (norma) a ORL vyšetření (atrofované sliznice, před 10 lety odstranění krčních mandlí). Byla jsem propuštěna se závěrem, že mé potíže jsou psychosomatické.
Nyní po dvou měsících se ale potíže nelepší, naopak se mi přidaly křeče v nártech a prstech obou nohou. Budu zcela upřímná, hned po nástupu potíží jsem si na internetu přečetla o ALS nemoci a postupně mi začaly v podstatě všechny příznaky (včetně hyperrflexie při vstupním neurologickém vyšetření). Pořád se nemohu zbavit pocitu strachu, že toto onemocnění, popřípadě nějaké jiné, přece jen můžu mít, protože nemůžu uvěřit tomu, že by tyto všechny příznaky byly "jen v mé hlavě". Vedu šťastný rodinný život, v současné době na MD s dvouletou dcerkou, stresy v rodině nebo z práce nejsou.
Velice děkuji za trpělivost s dlouhým příspěvkem a přeji hezký den,
Šárka

Odpovídá lékař:

MUDr. Dagmar Doležalová


Dobrý den, rozvoj obtíží hned po přečtení článku o ALS spíše svědčí o tom, že léka...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, plně souhlasím s kolegyní....

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Psychosomatika
Dobrý den, jmenuji se Matěj a je mi 17 let. Přes karanténu...
Psychosomatika
Dobrý den. 12.2. jsem začala užívat léky Elicea 5mg,...
Psychosomatika?
Dobry den, uz nevim, kudy kam. Nikdy jsem nemela silnou...
Psychosomatika
Dobrý den, Můj dotaz bude obsáhlejší. Je mi 28 let,...
Psychosomatika
Před 4mi měsíci mi zemřel tatínek, což špatně snáším....
Psychosomatika a hubnutí
Dobrý den, mám klíčový dotaz je mi 23 let. Přiběh...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Psychosomatické problémy

Dobrý den, momentálně trpím těmito příznaky, které trvají vesměs 24 hodin denně...

Psychosomatické problémy ve škole a na veřejnosti

Dobrý den, již od mládí nemám rád přítomnost cizích lidí, v přítomnosti...

Psychosomatické projevy stresu

Dobry den, muj problem trva cca mesic. Vznikl pri fyzicke aktivite! Pocituju...

Psychosomatické, nebo imunitní potíže?

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s následujícím dotazem ohledně několika...

Psychosomaticky

Dobry den ja bych se vas chtela zeptat pred rokem sem mela psychosomaticke potize...

Psychosomatický problém s kašlem

16letá dcera má kašel suchý dráždivý, trvá asi měsíc beze změny,všechna vyšetření...

Psychosomatie

Dobry den chtela bych se vas zeptat pred rokem jsem mela psychosomaticke potize...

Psychosomatika

Dobrý den. 12.2. jsem začala užívat léky Elicea 5mg, kvůli neurologickým problémům,...

Psychosomatika

Před 4mi měsíci mi zemřel tatínek, což špatně snáším. Od te doby jsem přestala...

Psychosomatika

Dobrý den, jmenuji se Matěj a je mi 17 let. Přes karanténu mi byla zjištěna...

Psychosomatika

Dobrý den, Můj dotaz bude obsáhlejší. Je mi 28 let, poslední rok a půl se...

Psychosomatika a hubnutí

Dobrý den, mám klíčový dotaz je mi 23 let. Přiběh od začátku, hodně jsem cvičil,měl...

Psychosomatika?

Dobry den, uz nevim, kudy kam. Nikdy jsem nemela silnou imunitu, ale od te doby,...

Psychoterapeut/psycholog? Ceny?

Dobrý den, ráda bych se zeptala, který odborník by byl pro mě vhodnější - zda...

Psychoterapeutická pomoc

Dobrý den, mám maminku 85 let, má problémy s mobilitou, jinak je relativně zdravá,...

Psychoterapie

Dobrý den,dvakrat jsem se psychicky slozila,poprvé před šesti lety,kdy jsem...

Psychoterapie deprese a nespavosti

Dobry den mam deprese ,nespavost,prasky jsem drive zkousela ,ale mam pri nich...

Psychoterapie jako řešení?

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou, zda je moje současná situace řešitelná...

Psychoterapie místo antidepresiv

Dobrý den, je mi 19 let a tento rok maturuji na gymplu. Prožíval jsem celkem...

Psychoterapie u funkčních zažívacích obtíží

Dobrý den, trápím se několik let s potíži s trávením (časté průjmy), prošla...