Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

RA a alkohol

Imunita Marek 31.8.2012

Dobrý den,
chtěl bych Vás poprosit o radu. V květnu 2012 jsem měl úraz na bruslích a asi měsíc po tom jsem začal mít nesnesitelné bolesti kloubů, nejdříve malých, pak velkých a když byly bolesti neúnosné, zašel jsem k revmatologovi, který zjistil že můj index Anti CCP je 1600 a identifikoval na 90% Revmatoidní artrititidu. Asi se "rozjela" po tom úrazu. Do té doby jsem nikdy žádné zdravotní problémy neměl, sportuji, nadváhu nemám. Doktor mi nasadil Prednison, jednou týdně metotrexát, 4 tablety denně salazopyrin, + Helicid. Rentgen zjistil že v podstatě žádné postižení kloubů nemám, po těch koňských dávkách léků se zas můžu normálně hýbat. Chtěl bych se zeptat,
1. Jestli je šance na úplné vyléčení, tzn zbavit se prášků, protože když jsem nikdy žádné léky nebral a najednou beru 10 denně, dost mne to dostává psychicky.
2. Nejsem žádný alkoholik, občas jsem zašel s kamarády na pivo, zajel na Moravu do sklípku, na festival atd, tzn příležitostně si dal nějaký ten alkohol. Teď bych ho neměl mít vůbec, což je taky pro mne dost děsivá životní změna o tyto všechny radovánky přijít. Byl by velký problém dát si např ve sklípku na ty prášky např litr vína za odpoledne? Nebo by bylo lepší jednu dávku vysadit ( v době konzumace alkoholu) a druhý den normálně pokračovat v léčbě?

Děkuji a přeji pěkný den M.D

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie‎, Imunologie‎ Pracoviště: MMUNIA spol. s r.o.

Dobrý den, revmatoidní artrititda patří mezi systémová autoimuntiní onemocnění, to znamená...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Polygynax a alkohol
Dobrý večer! Včera mi byli předepsány tobolky na zavádění...
Svědění chodidel po alkoholu
Dobrý den,mam dotaz,po požití alkoholu,mám strašné...
Rovamycin a alkohol
Dobrý den, mám dotaz týkající se konkrétně atb Rovamycine...
Alkohol
Dobrý den, Už dlouho mě trápí jedna věc. Jde o to...
Zápach z úst jako po alkoholu
Je možné, že nějaká choroba způsobuje zápach alkoholu...
Alkohol po antibioticích
Dobrý den Kdy je možné po dobráni Xorimax 500 požít...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

QT interval

Posílám další podklady pro paní doktorku Ingrischovou: Minulá odpověď: Dobrý...

QT interval, EKG

Dobrý Deň, písal som vám pred 4 dňami ohladom EKG na ktorom mi bol nameraný...

Quick

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o informaci týkající se kolísání tzv. Quick-test...

Quick dren na odvodnění a detoxikaci

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda kořen smetanky lékařské a pýru neovlivňuje...

Quick test

Dobry den,od 20.12.mam zjistenou trombozu v lýtku.Beru Warfarin 5mg 1denně.Do...

Quick test a Leidenská mutace

Dobrý den, pokud vyšel Quick test na krevních testech v referenčním intervalu,...

Quickův test a aspirin protect 100

Dobrý den, užívám preventivně Aspirim protect 100 kvůli operaci srdeční chlopně...

Quinkeho edém

Dobrý den, trpím 6 let quinkeho edémem. Jsem alergická na všechny léky proti...

RA

Maminka 74 let ma jiz 15 let velice bolestivou revmatoidni artritidu - ruzne...

RA

Dobrý den, chtěl bych Vás tímto požádat o radu ohledně mého zdravotního stavu. Již...

RA a konopí?

Dobrý den pane doktore. Moji maminku sužuje RA,bere léky,stav se nezlepšuje....

RA a těhotenství, vysazování kortikoidů

Dobrý den,dlouhodobě (cca rok) užívám Prednison 5mg denně na revmatoidní artritidu,kterou...

Ráčkování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na něco, na co jsem tu nikde odpověď nenašel. Je...

Rád bych se poradil s sexuologem ohledně problému s předčasnou ejakulaci.

Dobrý den, rád bych se poradil s sexuologem ohledně problému s předčasnou...

Rád bych se zeptal jak tedy Relvar vysadit

Dobrý den, cca 2-3 roky mi plicní lékař předepisuje lék RELVAR ELLIPTA, 92MCG/22MCG...

Rád bych se zeptal jestli mám fimózu

Pane doktore, jako malý jsem prošel operací penisu (nevím bohužel kvůli čemu...

Rád bych se zeptal na výsledky CT a MR

Dobrý den, rád bych se zeptal na výsledky CT a MR. Na CT byla zjištěna drobná...

Rád bych slyšel váš názor

Dobrý den , nechci se nijak objednávat na žádnou prohlídku , pouze bych rád...

Rád bych Vás poprosil o radu, jestli tyto problémy spolu nemohou nějak souviset

Dobrý den, Je mi 25 let. Vše začalo před měsícem, kdy jsem ucítil bušení srdce,...

Rád bych věděl, zda se jedná o genitální bradavice

Dobrý den, již delší dobu mě trápí výrůstky v oblasti penisu (viz foto), některé...