Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Recidiva kýly a diastaza svalu

Chirurgie Marek 17.12.2019

Dobrý den, operovat, či nikoliv? Bolesti nejsou. Již 2x operováno naposledy 2/12.

Rozestup břišních svalů na šíři asi 5 cm. V Oblasti jizvy ve střední čáře nad pupkem těsně vlevo obraz susp. liparokély vak délky cca 1-2 cm šíře 7mm, branka šíře 5 mm. Jen nepatrně vpravo od jizvy další susp. liparokéla s vakem velikost 2x0,4x1,4 cm a branka šíře 6 mm.

Mockrát děkuji za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den pane Marku.
Nepíšete jakým způsobem bylo v minulosti operováno. Zda byla provedena operace tzv. ,, bez napětí,, s použitím síťky klasicky či laparoskopicky. Zda došlo k recidivě kýly stále ve stejném místě. Dále neznám Vaše osobní údaje. Zda máte nadváhu, chronický kašel, zácpu či jiný stav, který vede ke zvyšování nitrobřišního tlaku. Váš dotaz předávám specialistovi k odbornému vyjádření. Vyčkejte na jeho odpověď. Přeji hodně štěstí.

Odpovídá lékař:

MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie, Traumatologie, Onkologická chirurgie Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

Vážený Marku, předně i my chirurgové operujeme pacienta, ne jeho ultrazvukový nález. Dle popisu soudím, že máte vrozenou slabost vaziva, liparokéla není nebezpečná uskřinutím, protože její brankou se tlačí "pouze" preperitoneální tuk. Byla by u Vás vhodná plastika celé diastázy, jelikož operace samotných kýl neřeší problém, kdy diastáza vám svým tahem jistě další kýlu či její recidivu časem způsobí. Operace diastázy je větší výkon, zpravidla na 1,5-2 hodiny. Na některých pracovištích operují i laparoskopicky. Tedy operace není akutně nutná, pokud nemáte potíže. Pokud se začnou kýly zvětšovat a bolet, není potom už na co čekat. S pozdravem MUDr. Marta Ručková

Související dotazy

Stav po operaci tříselné kýly
Dobrý den, jsem druhý den po operaci levé tříselné...
Diastaze
prosim jsem po dvou operacich pupecni kyly a lekar...
3.tydny po operaci plastiky pupecni kyly
Dobry den jsem 3.tydny po operaci plastiky pupecni...
Diastáza a břišní kýla
Dobrý den,prosím o radu.Před rokem mi byla operována...
Konzervativní léčba kýly
Dobrý den mám ještě dotaz k operaci kýly letos se mi...
Recidiva kyly
Dobrý den pane doktore, mám po operaci tříselné kýly...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Recidiva Erysipelu ( Růže ).

Dobrý den, manželka ( 49 let ), má velké problémy s hzlubokými prasklinami...

Recidiva fibrilace síní- možná souvislost s užíváním Isoprinosinu?

Dobrý den, trpím sekundární hypertenzí, pro primární hyperaldosteronimus stp....

Recidiva hemorhoidu

Od konce minulého roku mě začaly trápit vnitřní hemeroidy přišlo se na to krvácením...

Recidiva hemoroidů po operaci.

Dobrý den Můj problém jsou hemeroidy 3 stupně, již jsem byla na 3 operacích...

Recidiva hydrokély

Dobrý den. Byl jsem na operaci hydrokély. Vše proběhlo v pořádku. Teď jsem pár...

Recidiva hydrokély (u 14letého)

prosím o názor a zkušenosti ohledně opětovného výskytu levostranné hydrokély...

Recidiva karcinomu poševního pahýlu

Dobrý večer, mám na Vás dotaz. Dnes jsem odvezla maminku z nemocnice v Pardubicích...

Recidiva klistove encefalitidy

Dobry den, v srpnu 2009 jsem onemocnel klistovou encefalitidou jejiz lecba...

Recidiva křečových žil a jejich operace

Dobrý den.Je mi 35 let a byl sem již 8-krát na oboustranné operaci křěčových...

Recidiva kyly

Dobrý den pane doktore, mám po operaci tříselné kýly před půl rokem v zahraničí....

Recidiva lipomu

Dobrý den.Před 8 měsíci mi byl odstraněn velký intramuskulární lipom na levém...

Recidiva nádoru hrtanu

Dobrý den, prosím o radu k následujícímu problému: Můj tatínek 72 let byl před...

Recidiva plicní infekce

Dobrý den, v září prodělal syn (7 let) zápal plic, měsíc doma, přeléčen antibiotiky(Klacid)....

Recidiva pupeční kýly

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně opakované pupeční kýly. První...

Recidiva rakoviny ??

Dobrý den,chtěla bych se zeptat...můj otec prodělal zhruba před rokem rakovinu,chemoterapie,a...

Recidiva rakoviny žaludku

Dobrý den,minulý rok byl mamince odstraněn nádor žaludku, difuzní adenokarcinom,...

Recidiva refluxních obtíží po fundoplikaci jícnu

Dobrý den pane doktore, jsem 2,5 roku po fundoplikaci jícnu. 14 dní jsem trpěla...

Recidiva retrobulbární neuritidy

Dobrý den, Prosím o váš názor na výsledky, zda se jedná o roztroušenou sklerozu...

Recidiva sarkodiozy

Dobrý den.Asi pred 2lety měl manžel sarkodiozu plic,po léčbě kortikoidy se nemoc...

Recidiva sinus pilonidalis

Dobrý den, 3,5 roku jsem po operaci sinus pilonidalis. Celou tu dobu po operaci...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Změna stolice u kojence

Dobrý den, mám 3-měsíčního syna, který byl od narození plně kojen. porodní váha...

Rýma, bolesti v krku

Dobrý den, Asi měsíc zpátky jsem navštívila svého obvodního lékaře s bolesti...

Fundoplikace žaludku

Dobrý den. Jaké jsou rizika laparoskopické fundoplikace ( vytvoření manžety...

Bolest zad

Dobrý den, už nějakou dobu, zhruba půl roku mě trápí bolest v právé dolní...

Nespecifická hyperintenzity v bíle hmotě mozku

Pěkný den, před 2 roky mi byla zjištěna ahydrosyringomyeliemíchy v C6-7 a hyperintenzity...

Ceny CT vyšetření pro samoplátce

Dobrý den, zajímalo by mě kolik stojí CT a magnetická rezonance kdybych si to...

Mám neustály pocit, že mám oteklá kolena a vnitřní část stehen.

po operaci břišní aorty a následní operaci cév v třísle,mám neustály pocit ,že...

Revmatologie - je potřeba jíst lék Meloxicam?

Dobrý den, před necelým rokem mě začaly bolet nohy, ale tak, že jsem na ně nemohla...

Teplota nejasného původu

Dobrý den, je mi 26 let a chtěl bych se poradit ve věci déletrvajících zdravotních...

Oper.v SA:ASK, shawing.,debridement, egalizácia zvyškov LCA, koblacia,laváž

Zdravím, syna dnes prepustili z nemocnice. Terapia: oper.v SA:ASK, shawing.,debridement,...

Bolesti v krku, kašel, rýma a nově i bolesti ucha


Zlomenina obratle L1 a doplňky

Dobrý den, je mi 42 let, po nehodě na kole mám kompresivní zlomeninu obratle...

Užití antibiotik dříve

Moje 80 letá maminka bere antibiotika Entizol 250 mg -1 tbl a Unasyn 375mg-2tbl...

Bílý výtok z pochvy


Cordarone a štítná žláza

Dobrý den. Prosím o posouzení následující medikace : Po užívání léku Cordarone...

Bojím se als

Dobrý den, jsem 37 letá máma 3 dětí. Od srpna se léčím s vysokým tlakem. Běhen...

Střevní obtíže

Dobrý den, je mi 56 let a už druhý týden mám problémy zřejmě se střevem nebo...

Vývoj mozkových komor

dobrý den chtěla bych se zeptat na vývoj mozkových komor jsem v 32 týdnu těhotenství...

Červené fleky na obličeji - pouze po požití alkoholu


Zlatý stafylokok v nose

Dobrý den, mám 8 týdenní miminko, od 2. týdne má rýmu, teprve teď ji doktor...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.