Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Recidivující angíny

Uši, nos, krk Míla 13.5.2020

Opakované angíny - příznaky vysoká teplota kolem 39, zvětšené mandle s povlakem a červený krk. 28.2. návštěva lékaře Crp 51, výtěr negativní, nasazen ospen 1500, 5.3. zánět středního ucha- ucho pichnuto, 20.3. opět vysoká teplota, nateklé mandle a povlak crp 26 nasazen xorimax 500 výtěr nebyl, 6.4. znovu všechny příznaky výtěr - str. Pyogenes +++, crp 71 nasazen ospen 1500, kontrolní výtěr 16.4. bez nálezu a crp menší než pět. 9.5. opět teplota 38.5. zarudlý krk, mandle zvětšené s povlakem. Teplota bez srážení sama ustoupila druhý den, povlak na mandlích se také zlepšil a mandle se zmenšují, 11.5. udělán výtěr a dnes výsledky, opět streptokok pyogenes +++, nasazen Kalcid na deset dnů a používat Jox na výtěr mandlí. Cítím se lépe, přesto lékař doporučil antibiotika začít brát, potřebovala bych v tomto směru ještě jeden názor. Teplotu nemám, pocitově se cítím lépe. Přijde mi to šílené brát již po čtvrté antibiotika, ale zároveň mám strach nevzít. Prosím Vás o názor. Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Králová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den, nevím, jestli Vás léčí praktický lékař nebo ORL specialista. Doporučuji Vám se na dalším postupu po klinickém vyšetření domluvit s ORL lékařem, bylo by ke zvážení provést tonsilektomii (odstranění krčních mandlí). Určitě i posílit imunitní systém, doporučila bych prozatím užívat volně prodejný lék Imudon. Přeposílám Váš dotaz ještě k odpovědi ORL lékaři. Hezký den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Doris Maturová

Specializace: Dětská ORL, Foniatrie, ORL (ušní, nosní, krční) Pracoviště: ORL Mazurská Praha

Dobrý den,
souhlasím s Vámi, že nasadit 4 ATB není úplně rozumné. Takže, pokud se cítíte poměrně dobře, nemáte vysokou teplotu a můžete volně polykat, pak ATB nenasazujte. Pokud jste je už začala užívat, pak nezbývá, než je dobrat, to znamená užívat 10 dní.
Jesliže jste je nenasadila, doporučuji vyšetření na ORL co nejdříve, pokud jste je nasadila, tak až v odstupu několika dnů po dobrání ATB. Mělo by se zjistit, zda je příčinou Vašich obtíží opravdu jen streptokok A a nebo je k tomu ještě jiný důvod. Někdy bývá virová infekce EBV, na kterou nasedá bakteriální infekce streptokokem. Mělo by se to poznat z krevního vyšetření.
S pozdravem D.M.

Související dotazy

Recidivující angíny
Dobrý den chci se zeptat nikdy jsem na anginy ani nic...
Angíny
Dobrý den. Chtěla bych Vás požádat o názor. Je mi...
Opakované angíny a záněty průdušek
Dobrý den! Můj syn (6let) má opakované záněty průdušek...
Opakované angíny
Dobrý den. Mám anginu a používám Open 1500 uz tyden...
Přenos angíny
Dobrý den, máme doma měsíční miminko. Onemocněls jsem...
Opakované angíny
Dobry den, syn 5let měl v minulem roce 3x anginu (unor,červenec,prosinec),vždy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Recidivující afty

Dobrý den, Přibližně měsíc mě trápí mírná ale přesto nepříjemná bolest na horním...

Recidivující afty

Dobrý den, dceři 3 roky se opakovaně dělají takovéto boláčky v puse, jakoby...

Recidivující afty, rýma a bolest v krku

Dobrý den, již dva měsíce mám po krajích jazyka a na jejo konci pod mandlí červené...

Recidivující anální fisura

Dobrý den, již několik let me střídavě trápí potíže s anální fisurou. Jediné...

Recidivující angína

dobrý den. můj pětiletý syn ma od vanoc třetí anginu. jé to normální nebo máme...

Recidivující angína

Dobrý den, od konce října mě začalo bolet v krku do toho hned horečky 39, nateklé...

Recidivující angína

Dobry drn dcera 9 let,uz potreti ji behem dvou mesicu boli v krku,na jazyku...

Recidivující angína

Dobry den,syn 6 let mel 3 krat za sebou anginu dvakrat pozitivni na streptokoka....

Recidivující angíny

Dobrý den, mám problémy s opakovanou angínou. Mám už šestou během dvou měsíců,...

Recidivující angíny

Dobrý den chci se zeptat nikdy jsem na anginy ani nic jiného moc netrpela ale...

Recidivující angíny

Dobrý den, je mi 17 let a poslední tři roky jsem z poloviny strávil doma zavřený...

Recidivující bakteriální infekce

Dobry deň prajem Mám problémy od mája 2018 do teraz s bekteriami v ejakulátu...

Recidivující balanitida

Dobry den, pred 4 lety doslo k neprijemne situace. Pote se asi po 10 dnech vytvorila...

Recidivující balanopostitida

Dobry den, jiz delsi dobu mne trapi zarudnuti na zaludu, denne aplikuji antimikotikum,...

Recidivující bolest

Dobrý den,chci vás požádat o radu.Asi před půl rokem jsem si vykloubyla palec...

Recidivující bolest hlavy a další potíže

Dobrý den, začnu trochu ze široka - před rokem a půl mě různě brnělo po těle...

Recidivující bolest krku a kašel

Dobry den, chtela bych se zeptat. Uz v listopadu jsem dostala tridenni antibiotika...

Recidivující bolesti břicha

Dobrý den, prosím o radu. Poslední dva roky se u mé přítelkyně, 20 let, bez...

Recidivující bolesti břicha a gastritidy

Dobry den, uz skoro dva roky mne trapi problemy se zaludkem - zacalo to akutni...

Recidivující bolesti břicha u dítěte

Dobrý den, potřebuji poradit od jiného pediatry nebo dětského gastroenterologa....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Špatné dýchání a bolesti levého ramene

Dobrý den, je mi 25 let a již delší dobu se u mne ovběvila bolest na hrudi (okolo...

Sladký pocit v ústech

Dobrý den, asi pět dní mám sladký pocit v puse. Jakoby byly sladké moje sliny....

Cukani v dolnim rtu

Dobry den, mam problem s drobnym cukanim v dolnim rtu. Uz druhy vecer po sobe...

Výrůstky na žaludu

Na penisu se mi udělali tyto bradavičky Je mi 14 a sex jsem ješťe neměl...

Leukocytoza

Dobrý den, chtéla bych se zeptat, mám zjišténou leukocytózu, leukocytózu 17,3...

Bolest hlavy po kašli

Dobrý den. Cca týden jsem se zakašlal, měl jsem nějaké hleny v krku nebo na...

Bolest po operaci bederní páteře

Dobrý den, jsem dva týdny po operaci bederní páteře, výhřez L4/5. Před operací...

Můj přítel mně uspokojuje prsty a pokaždé uz asi 3 měsíce ze me teče krev

Dobrý den, je mi 14 let a pohlavní styk jsem ještě neměla, ale můj přítel mně...

Nepříjemný pocit na hrudi

Dobrý deň pán doktor, už dlhšie - od začiatku februára (února) som začal pociťovať...

Průjem

Dobrý den, již 3. den mě trápí průjem, první dva dny to bylo jen ráno a večer,...

Hlen ve stolici

Chtěl bych se poradit s následujícími potížemi. Pro občasné krvácení z hemeroidů...

Porucha vidění u pravého oka

Dobrý den pane doktore, chtěl bych se Vás zeptat na "radu" ohledně mého "problému"....

Naražený palec u nohy

Dobry den, dnes som pri surfovani spadla a narazila si palec na nohe o kamen....

Naraženina palce u nohy

Dobrý den, nakopla jsem si v neděli 11.12.16 palec na pravé noze. Už je to mnohem...

Tvrdá boule na hlavě

Dobrý den, již dlouho mám vzadu na hlavě, k levé půlce bouly na hlavě. Většinou...

Boule u krční páteře

Dobrý den.Před 6-ti týdny se mi udělala boule u krční páteře.cca 2cm nad takovým...

Mírná trombocytóza a leukocytóza


Popis CT- leukoaraioza

Dobrý den, po vyšetření CT mozku, bylo mimo jiné konstatováno: Supratentoriálně...

Pálení rukou

Brnění, pálení a trnutí prstů Před více než 6 týdny mi začaly velmi intenzivně...

Bolest v bocích

Dobrý den, Již asi 10 dní mě trápí bolest v pravém boku, pod žebry ale i zepředu...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.