Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Riziko přenosu

Infekce Petra 25.7.2013

Dobrý den, pracuji jako uklízečka na nejmenovaném bazéně. Chci se zeptat, jaké je riziko přenosu viru hiv, když se dotknu tamponu či vložky zanechané na wc(někdy se to prostě stane)? Četla jsem že virus hiv na vzduchu rychle ztrácí svoji schopnost přenosu, ale přesto, mohla bych se nakazit, kdybych měla na ruce záděry a dotkla se vložky, tamponu nebo zakrváceného kapesníku?
Předem děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dětské kožní (dermatovenerologie), Korektivní dermatologie Pracoviště: Poliklinika Anděl - Dermatovenerologie

Domnívám se, že v tomto případě je riziko přenosu HIV infekce téměř nulové....

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Riziko přenosu
Dobrý den, jak velké je riziko přenosu hiv od doktorky?...
Riziko přenosu planých neštovic
Dobrý večer, mám dotaz ohledně rizika přenosu planých...
Rizika přenosu chorob při oralním styku
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na pravděpodobnost...
Rizika přenosu syfilis
Prevence pohlavních nemocí. Zvažuji využití služeb...
Riziko přenosu
Dobrý den, vždycky jsem si myslela, že pokud dojde...
HPV a riziko přenosu
Dobrý den, Předem děkuji za Vaši odpověď, před třemi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Riziko preeklampsie

Dobrý den, Jsem ve 14 týdnu těhotenství. Po nějakých vyšetření mám vysoké...

Riziko preeklampsie

Dobrý den, jdu si k Vám pro radu a názor více lékařů. Na NT screeningu nám řekli,...

Riziko prenosu hiv

Dobry den, chtel jsem se zeptat. V opilosti jsem navstivil privat a zena mi...

Riziko prenosu HIV


Riziko prenosu HIV infekce

Máme strach s partnerem jestli se nenakazili hiv,meli chráněny sex ale po souloži...

Riziko prenosu infekce hiv pri manikure


Riziko pro vznik karcinomu prsu


Riziko předávkování léky na alergii


Riziko předčastného porodu či potratu


Riziko přehřátí v prvním trimestru těhotenství?


Riziko přenosu


Riziko přenosu


Riziko přenosu bakterií na dítě

Dobrý den, mámě (62 let) našli ve výtěru z krku Haemophilus influenzae-po léčbě...

Riziko přenosu bradavic

Dobrý den, jak přibližně dlouho přežije virus, který způsobuje bradavice, na...

Riziko přenosu COVID-19 po uplynutí karantény

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat zda se mohu setkat se známým, který byl v...

Riziko přenosu hepatitidy b z potu

Dobrý den, normálně bych o tom nepřemýšlel, ale kolega v práci před nějakým...

Riziko přenosu HIV

Dobry den, v srpnu jsem mela sex s neznamym muzem, pouzili jsme kondom myslim...

Riziko přenosu HIV

Dobrý den, jak reálné riziko přenosu HIV/HCV je za této situace - v samoobsluze...

RIziko přenosu HIV

Dobry den, je to presne 114 dni od rizikoveho sexu. Sex bol s prostitutkou v...

Riziko přenosu HIV

Dobrý den pane doktore. 10.12.2015 jsem měl chráněný pohl. styk s prostitutkou....