Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Šle x opasek

Praktické lékařství Josef 30.3.2009

Dobrý den. V porovnání s tím, na co se Vás lidé ptají, bude můj dotaz působit možná nemístně, ale věřím, že mi přesto třeba budete moci poradit.
Před nějakou dobou jsem začal nosit šle. Nejsem snad příliš silný, ale pásky u kalhot mi působily otlaky břicha. S kšandami jsem spokojený, zdají se mi mnohem pohodlnější, a proto i zdravější. Mé manželce to ale vadí a
tvrdí, že je to "dědkovské". Jsem ročník 1940, ale za starého se nepokládám, jsem stále aktivní. Navíc šle nosím pod sakem, svetrem apod., takže na veřejnosti nejsou vidět.
Rád bych se Vás proto jako odborníků zeptal, jestli lze z lékařského hlediska preferovat šle před opaskem, a zda na toto téma existují nějaké výzkumy nebo literatura. Byl by to dobrý argument pro manželku, která by
mi pak přestala nošení kšand vyčítat.
Děkuje a zdraví
Josef Š.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, o výzkumech v této oblasti mi není nic známo a a ni na internetu jsem nic nenašla, ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

SLE
Dobrý den, prosím o Váš názor, zda je vhodné očkování...
SLE
Dobry den, tri dny po hodinovem cviceni v posilovne...
Kortokoidy, SLE
Dobrý den,mám SLE přes 20 let, brala jsem Prednison,...
HPV a SLE
Dobrý den, je mi 37 let a při poslední kontrole mi...
Únava při SLE
Dobrý den, trpím již téměř 13 let nemocí SLE. Beru...
Uplne vyleceni kozni formy SLE?
Dobry den, zajimalo by me, zda je mozne uplne vylecit...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Šlachy a manžety na pravé ruce

Dobrý den,psala jsem Vám jednou dotaz ohledně problémů ramenního a loketního...

Šlachy v koleni

Dobrý den, ráda bych znala Váš názor: 22.12. v noci mě začalo hodně bolet levé...

Šlachy,sval

Dobrý večer Dr, chtěla bych se zeptat zda existuje přístroj jako je rengen...

Šlapání na prst

Dobrý den, při chození po horách na Slovensku se u mě objevil takový problém,...

Šlápla mně na nohu

dobrý den, Včera, když jsem s přítelkyní skládal nový nábytek a montoval dílce...

Šlápnutí na hřebík


Šlápnutí na injekční stříkačku

Dobrý den, zhruba před měsícem jsem pravděpodobně šlápla na injekční stříkačku....

Šlápnutí na ježka

Jsme v Thajsku a pritelkyne slapla na morskeho jezka nebo neco takoveho. V noze...

Šlápnutí na mořského ježka

Dobrý den, předevčírem jsem šlápla na mořského ježka a mám v palci a jeho okolí...

Šlápnutí na vosu

Dobrý den, před 4 dny jsem na koupališti šlápl na včelu a dostal žihadlo mezi...

Šmajdání

Chtěla bych se zeptat, jak je to se šmajdáním. Už od malička mám s tímto problémy....

Šmajdání u syna

Dobrý den, mám syna 4,5 let a šmajdá, vtáčí plosky nohou dovnitř. Když se podíváme...

Šmajdání v dospělosti

Dobrý den , chtěla bych se zeptat jak se dá léčit v dospělosti šmajdání. Jestli...

Šmatlavost - neúmyslné rozbíjení věcí

Dobrý den,mám dotaz ohledně manžel. Neustáále mu něco padá z rukou - za týden...

Šmouha

Dobrý den,mému synovi je 21 let a asi před 5 dny si stěžoval, že když zavře...

Šmouhy v bělmu

Dobrý den, je mi 28 let a včera jsem si při nasazování kontaktních čoček všiml...

Šňupací tabák

Dobrý den, chci se pouze informovat jak je to se šňupacím tabákem. Jsem kuřák...

Šnupání tabáku a zvýení krevního tlaku

Dobrý den. Chci se zeptat jak je to s krevním tlakem. Je mi 30 měřím 188cm...

Šňůrky od nitroděložního tělíska

Dobrý den, zajímalo by mě, když je zavedené nitroděložní tělísko, jestli ty...

Šourek

Dobrý den,mám takový problém měl se sex a moje partnerka mi nějakým způsobem...