Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Snížené sexuální libido a Sertralin

Sex Monika 1.6.2017

Dobrý den, v únoru tohoto roku jsem začala brát antidepresiva na úzkost (spíše na fyzické příznaky, deprese jsem neměla) a potřebovala jsem se spíše tak zklidnit. Doktorka mi předepsala Sertralin actavis a brala jsem nejprve 50mg a potom 75mg. Vím, že je ideální je brát déle.. na fyzické příznaky a zklidnění mi pomohl, ale celkově jsem se cítila utlumená a to mi nedělalo dobře. Jsem od přírody emoční a citlivý člověk, hodně se směji, hodně pláču.. a jsem hodně vášnivá. Po braní léků mi všechny projevy osobnosti "zmizely" a vím, že to byla lékama. I v úzkostech jsem měla např.sexuální touhy. Teď mi ale touha naprosto vymizela, stejně jako vášeň a chuť do věcí. Léky jsem s konzultací doktorky postupně snižovala a nyní beru pouze 1ú4 tabeletky (takže asi 12mg). VysaZUJI UŽ cca MĚSÍC, některé pocity se mi vrací, ale libido stále ne a ne. Je to hrozný pocit a nevím co s tím, už jsem uvažovala o nějaké chemické podpoře libida, jsem z toho neštastná. Není to jako dřív a doufám, že se mi libido opět vrátí. Zatím se moc nevrací a bojím se, že jsem ho ztratila. Je mi 28 a je to hrozný pocit. Díky.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den paní Moniko. Jako jeden z nežádoucích účinků užívání antidepresiv může být ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urogynekologie, Urologie‎ Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, může jít o změnu stavu v důsledku vysazení medikace. Vliv může mít i Vaše špa...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Pokles libida
Dobrý den, Poslední dobou na sobě pozoruji pokles...
Libido
Dobrý den, je mi 17 let. I když je možná brzo řešit...
Snížené libido
Dobry den,chtela bych se sverit se svym problemem....
Snížené libido
Dobrý den, můj přítel měl vždy zvýšené libido. Už...
Změna HA pro bolesti při styku, ztrátu libida
Dobry den, od 16let do cca 24 jsem brala Mercilon,pote...
Snížené libido
Dobrý den. S přítelem jsme spolu již rok a půl. Už...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Snížené množství lymfocytů

Dobry den, nedavno jsem byl vysetren na imunologii. Krevni obraz. Chtel bych...

Snížené množství lymfocytů

Dobry den, chtela bych se zeptat...jiz delsi dobu cca 3 mesice mam pocit vnitrni...

Snížené množství monocytů v krevním obrazu

Dobrý den, prosím obdržela (je mi 56 let) jsem výsledky Differencial: B_Neutrofilní...

Snížené množství NK-buněk

Dobrý den, chtěla bych Vás moc poprosit zda by jste mi mohli vysvětlit ty snížené...

Snížené množství spermií

Dobrý den. Přítel navštívil urologii na doporučení mého gynekologa. Chtěly bychom...

Snížené množství TSH, nález na štítné žláza, stav po porodu

Dobrý den, obvodní lékař mi zjistil hodnoty S TSH štítné žlázy 0.042mU/l....

Snížené neutrofily

dobrý den, velmi děkuji za reakci. paní doktorko mohu se ještě zeptat - ty aktuální...

Snížené neutrofily a očkovanie

Dobrý deň pani doktorka, máme 3 mesačného syna, ktorého čaká povinné očkovanie....

Snížené neutrofyly

dobrý den, prosím o radu. mám dceru narozenou ve 31 týdnu těhotenství, nyní...

Snížené neutrofyly

dobrý den paní doktorko, prosím o radu. mám nedonošené dítě, narozené ve 31...

Snížené ssTSH a vyšší Free T4

Dobry den, jiz dlouhodobe se lecim s autoimunitni thireoiditidou. Beru 100Letrox...

Snížené trombocyty

Dobrý den, opakovaně mi byla zjištěna nízká hladina trombocytů. Před rokem a...

Snížené Trombocyty a zvíšené lymfocyty

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co mohou znamenat snížené Trombocyty a zvíšené...

Snížené TSH po úpravě Euthyroxu

Dobrý den, v červnu 2013 mi byla zjištěna hypotyreosa a nasazen euthyrox 75....

Snížené TSH, užívání Euthyroxu

Dobrý den, jsem již několik let po odstranění štítné žlázy. Teď po porodu jsem...

Snížené vnímání chutí

Dobrý den pane doktore, je to již měsíc, co jsem ze dne na den začala pociťovat...

Snížení ASLA Penicilínem alebo Pendeponom

Bolo mi doporučenéVašim lekárom že pri mojom zvýšenom ASLE je na mieste pravidelné...

Snížení bílých krvinek


Snížení bílých krvinek

Dobrý den pane Lékaři,mám hrozný strach,můj 15 měsíční syn byl před 14 dny na...

Snížení bílých krvinek, únava
