Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Správný postup při léčbě pohlavní nemoci?

Gynekologie pavca 16.4.2013

Prosím o radu. Manžel má 4 měsíce milenku. Netrpím na gynekologické výtoky ani na záněty močového ústrojí. Nyní mám jít na chirurgický zákrok a byl mi proveden test moči. Lékařka odhalila zánět močové trubice, předepsala antibiotika. Uvědomuju si nyní, že jsem před 4 měsíci měla cca 1,5 měsíce silnější zapáchající žlutozelený výtok z pochvy, poté kolem konečníku 2 velmi malé hrbolky, které vymizely a asi před měsícem jsem na tváři měla ložisko vyrážky - červený flek s bílími hnisavými boláčky, dlouho se hojilo. Mám zavedenou Mirenu, takže menstruační krvácení nemám, poslední dobou se mi během měsíce objeví slabé krvácení nebo jen špinění (nepravidelně). Mám obavu z nějaké pohlavní nemoci. Manžel je bez problémům, milenka prý také. Byla u gynekologa, ten ji prý řekl, že když je bez příznaků je těžké určit o co se jedná, provedl výtěr (do 5 dnů - z toho 2 pracovní byly prý negativní výsledky) a předepsal pro jistotu antibiotika DOXYBENE, a to i pro mého manžela.100mg 2x denně po dobu 5 dní, pro ni na 10 dní... Já měla ZANOCIN 200 mg 2x denně 5 dní. Pokud by se jednalo o pohlavní nemoc je toto dostačující? Jediná možná nákaza je od milenky. Mám obavu, že nejsou od ní informace pravdivé, nezdál se mi postup u gynekologa pravděpodobný, tak jsem ho tel.kontaktovala. Samozřejmě mě sdělil, že informace jsou důvěrné, že mi nemůže řící, zda tam někdo byl nebo ne, ale řekl mi že muže neléčí, že léky musí být pro manžela odjinud. Obecně mi sestra sdělila, že vyloučení pohlavní nemoci u nich neprovádí, jen pokud by byly příznaky. Při provedení výtěru by výsledky byly do 14 dnů. Ale neměla s tím evidentně zkušenost, na vše se ptala lékaře, a to tam měla být milenka před týdnem. Manžel bezmezně milence důvěřuje, mě tento postup připadá nedpůvěryhodný a riziko, že by byl důvod k mlžení příliš velké. Předem děkuji za radu

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Léčbou a diagnostikou pohlavních nemocí se zabývá oddělení dermatovenerologie, jaký byl pů...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Pohlavní nemoci
Za jak dlouho po rizikovém styku se mám nechat testovat...
POHLAVNI NEMOCI
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu být nakažena...
Pohlavní nemoci
Chtěla sem se zeptat, jdou nějakým způsobem poznat...
Pohlavní nemoci
dobry den je riziko nějaké pohlavní choroby pokud...
Pohlavní nemoci
Ahoj všem z poradny, prosím jaké nemoci mohou hrozit...
Pohlavni nemoc
Dobry den.Chci se zeptat zda se da prenest nejaka pohlavni...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Správné užívání antikoncepce

Dobrý den, ráda bych se zeptala na správné užívání antikoncepce, užívám Lindynette...

Správné užívání antikoncepce

Dobrý den,pokud jsem si vzala tento měsíc o tabletu víc(tedy 22tablet)a udělala...

Správné užívání vitamínů

Dobrý den, mám dotaz ohledně správného užívání vitamínů. Pravidelně užívám...

Správné vstřebání pilulky nebo ochrana

Dobrý den pane doktore, mám pořád nějaké problémy. Mám hodně často "stresový...

SPRÁVNÉ VYŠETŘENÍ RAMENE

Dobrý den.Mám již dlouhé měsíce problém s ramenem.Zranil jsem to přímo při cvičení...

Správnost těhotenského testu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda těhotenský test ukazuje správně i v 10...

Správnost užívání léků

Dobrý den,pane doktore mám vysoký cholesterol 8 i když se snažím držet dietu...

Spravny cas na tehotenstvo

Dobry den,chcela by som sa spytat v akom veku je najlepsie otehotniet.Vela zien...

Správný jídelníček

Prosím o radu. Nejsem anorektik, ale poslední týden jsem uklouzla do stavu,...

Správný pohled na situaci?

Dobrý den paní doktorko . Ani nevíte , jak jsem rád , že jsem vás na této poradně...

Správný postup?

Dobrý den. 1.Vyšel mi pozitivní tripple test,což jsem zjistila až jsem studovala...

Správný průběh erekce a následné přetažení přes žalud

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně správného fungování erekce. Ten žalud...

Správný psychiatr

Dobrý den Chtela bych se zeptat jestli je zde nějaký odborník na ADHD dětský...

Správný skus

Dobrý den, Můžu si sám zjistit, jestli mám správný skus? Nebo to zjistím pouze...

Správný srdeční tep v těhotenství

Dobrý den,během dne si naměřím tep 93,jsem v 19+4 těhotenství,je to v pořádku?...

Správný tep

Dobrý den,jsem těhotná 18+3 a u doktora mi naměřily vyšší tlak,ted si ho chci...

Správný termín triple testu?

Dobrý den, dne 28/07/2014 jsem byla na odběru krve na triple test. Poslední...

Správný vývoj

Dobrý den chtěl jsem se zeptat je mi 25 a prijde mi že mě snad puberta potkala...

Správný vývoj

Dobrý den. Moje 8.měsíční dcera se stále nepřetáčí,neleze a v poloze na bříšku...

Správný vývoj dítěte

Dobrý den, nejsem si jistá zda máme vyhledat RHB péči, když můj syn 9,5 měsíce(korigovaný...