Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Stenosa krčního páteřního kanálu ??

Záda, páteř Veronika 24.4.2017

Dobrý den,

už asi tři roky cítím tlaky v oblasti za levým uchem směrem dolů ke krku (prý úpony hlavy), občast bolest, občas brnění (za tím uchem, někdy mezi očima nebo nad očima), pocit, jako bych měla hlavu neustále v kleštích, pocit zhoršení zraku. Cca před rokem a půl to samé začalo i za pravým uchem (ta levá strana je mnohem horší) a začalo mi nepříjemně šumět/jemně zvonit (nevím, jak to přesně popsat) v uších/hlavě. Někdy to slyším víc, někdy méně, ale pořád (nejvíce však při větším stresu nebo před menstruací). Praktická lékařka mě poslala k fyzioterapeutce, která mi následně předepsala sadu rehabilitací na krční páteř. Vůbec to nepomohlo. Přestala jsem to na čas řešit a pokračovala jsem s doporučenými cviky doma (opravdu poctivě a každý den). Obtíže však přetrvávají. Znovu návštěva PL, fyzioterapeut, rehabilitace, po kterých je mi snad ještě hůř. Na rehab tvrdí, že ztuhlé to mám, ale že k nim chodí horší případy. Mezitím mi u PL z vyšetření krve vyšlo zvýšené ASLO (hodnota do 500). Začaly mě bolet klouby (na palci u nohy, kotníky, kolena, lokty), bolest celkově zad a začala jsem být šíleně unavená. Následovaly výtěry z krku a nosu kvůli streptokokovi (negativní). Kontrolní ASLO po měsíci stejné, do 500 plus nějaké revmat.vyšetření v pořádku. Doporučení na ORL, kde mi lékař prohlédl krk, uši, nos a prý až na křivou nosní přepážku, je vše v úplném pořádku, že se jedná o ztuhlé krční svaly. Takže jsem tam, kde jsem byla. Zároveň mě tedy zarazila ta nosní přepážka. Byla jsem před cca 5 lety na operaci. Prý to byla ukázkově provedená operace přepážky, chválil se sám pan primář ORL. Min.rok v létě mi na ORL řekli, že mám v nosní přepážce díru. Teď v pátek mi Dr.řekl, že mám přepážku křivou. Na otázku, jak je to možné, když jsem byla právě na jejím narovnání, dělal snad, že mě neslyší a vykládal zase o krční páteři. Ten nos, na levé straně, mě cca dva týdny zlobí, jemná bolest až citlivost a až k oku a k zubu, špičáku. Nevím, jak bych to přesně popsala (na zubní prevenci vše OK). Myslíte, že to souvisí všechno dohromady? PL mě chce poslat k psychologovi, že jsou to nervy a jsem labilní. Ano, teď už labilní asi opravdu jsem, protože mám dlouhotrvající nepříjemné problémy, které se nelepší, ba se zhoršují a nikdo mi zatím nedokázal pomoct, vždy mě odbydou a já si už připadám, jako hypochondr a nikam se mi nechce. Jinak krevní obraz, až na lehce zvýšenou kyselinu močovou a to ASLO, mám úplně v pořádku. Omlouvám se za dlouhé psaní, ale chtěla jsem to popsat všechno. Jsem už zoufalá, bojím se, že se něco zanedbalo a teď bude pozdě.

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

dobrý den, no já jsem lehce v šoku, že mladého člověka pořadně nevyšetří, samozřejmě každý takový stav by měl být vyšetřen magnetickou rezonancí, která je dnes běžně dostupná a vyšetření stojí pár tisíc a pojišťovna s tím žádné problémy nedělá a žádanky píšu sám i jako praktik... no ty nálezy na krční páteři jsou poměrně časté i v mladém věku, takže si o vyšetření požádejte, nejlépe provést mozek i krční páteř dohromady, nejlépe i s kontrastem na zobrazení tepen a máte hned jasno, pokud by se našel výrazný nález na páteři, je to dnes velmi dobře operativně řešitelné a bez komplikací, co se týče cév také, křivou nosní přepážku bych si nikdy operovat nenechal, tyto zákroky mají vždycky taková rizika bohužel, ASLO bych nijak neřešil, spíše se dívejte na hodnoty sedimentace, CRP, jaterní testy atd., kyselina močová by se měla snížit miluritem, případně zkuste kolchicin na klouby, díky za dotaz, ještě vám napíše svůj názor náš odborný lékař.

Odpovídá lékař:

MUDr. David Bludovský, Ph.D.

Specializace: Neurochirurgie Pracoviště: Neurochirurgické oddělení FN Plzeň

Dobrý den,
možná bych měl spíše raději komentovat komentář dr.Folprechta. Ale: vyšetřil Vás i neurolog a případně revmatolog? Možných zdrojů obtíží je opravdu řada a dobrat se příčiny nebývá snadné. Blokády krční páteře a poruchy dřžení hlavy jsou opravdu běžné a mohou způsobovat i změny vidění, sluchu a bolesti v obličeji, hrudníku. Fyzioterapie Vám sice nepomohla, někdy je ale dobré zkusit ještě jiného fyzioterapeuta. Obecně nejlepší pověst mají ti proškolení ve FN Motol nyní i v ÚVN Střešovice. Ale ani to nelze brát absolutně, je řada vyniajících fyzioterapeutů po celé republice. Dále zvýšené hodoty ASLO - prodělala jste nějakou vážnější infekci? Byla dobře zaléčena? Streptokokové infekce mohou vést k závažným komplikacím jako třeba tzv. revmatická horečka a podobně. Jestli Váš praktik dále s diagnostikou nepokračuje, proč nezkusit například internistu?
A nyní k první odpovědi. Opravdu jsou obrazová vyšetření tak dokonalá? Každý by měl mít MR, MR angiografii a nebo ještě speciálnější vyšetření? Když chybí ta základní? Obrazová vyšetření sice určitou informaci podají, ale co dál? Degenerativní změny na páteři má většina populace. Když budeme vědět, že máte třeba sníženou výšku krčního disku, ovlivní to Vaši léčbu? Lehce zvýšená kyselina močová? Trvale? Z jednoho náběru? Co jste jedla před náběrem? Zkusíte kolchicin? Mitotický jed? Jakou si zvolíte dávku? To je přece jasný nesmysl! Vím, že je těžké vybrat lékaře, který by tohle vše vzal v úvahu. Praktici nemají obyčejně tolik času, aby se Vám věnovali déle. Ale můžete lékaře změnit. Poptat se, jakou má kdo pověst. Myslím, že tato možnost Vás jistě napadla. Po internetu radu nehledejte. Musí Vás někdo vyslechnout, vyšetři, podívat se jaké je Vaše držení těla, životospráva, povolání ... Je toho opravdu hodně. A nedejte se zaslepit možnostmi techniky. Jde toho zjistit hodně, ale musí k tomu být důvod. Fakta bez vazby na další postup jsou k ničemu.

Související dotazy

Radikulopatie, hernie disku, stenosa páteřního kanálu
Dobrý den. Prosím o radu, viz příloha. Mohou pomoci...
Šíře páteřního kanálu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaká je obvyklá šíře...
Popis MRI při bolesti zad
Dobrý den,jsem po operaci páteře pro nebo spíš nález...
Šířka páteřního kanálu
Dobrý den chtěla bych se zeptat jaká je šířka páteřního...
Spinální stenosa, bolesti zad
Dobrý den,v poslední době(asi 1měsíc)se mi stává stále...
Zúžení páteřního kanálu
Dobrý večer. Na magnetické rezonanci mi bylo zjištěno...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stejná antikoncepce jako Lindynette 20

Dobrý den Lindynette beru už cca 3 roky a v poslední době cca 3měsíce nemám...

Stejné krevní skupiny, vliv na dítě

Dobry den, chci se zeptat kdyz ja mam krevni skupinu 0+ a muj přítel taktez...

Stekajici hnisavy hlen v krku.lepkavy hlen v nosu a lupkani v nosu.plus zalehani usi.

dobry den.nekdy z konce podzimu jsem zacal pocitovat takove suche zahleneni,neco...

Stékání nosního hlenu do krku

Dobrý den, cca 3 týdny mě začly hrozně bolet krční mandle. Nemohla jsem polykat,...

Steklé sperma, otehotnění

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat. Při sexu s přítelkyní jsme použili kondom...

Stelizaci

dobry den ctela sem se vas zepat jsem tehotna chci si to nechat a pri porodu...

Sten

Dobrý den pane doktore, mám dotaz před týdnem mi byl přes močovou trubici...

ŚTĚNICE?

Dobry den, behem minuleho tydne jsem u syna objevila stipance po celem tele....

Stenosa

dobrý den prosím co znamená stenoza PUJ vlevo s dilataci KP systemu vlevo

Stenosa karotidy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, která metoda jednoznačně určí zda se jedná...

Stenosa p.k.

DOBRÝ DEN PROSÍM O VYSVĚTLENÍ DIAGNOZY.DĚKUJI HANA.

Stenosa pánevní tepny

Vážená paní doktorko.Byla mi diagnostikována stenosa pánevní tepny po vyš.:...

Stenosa páteřního kanálu k operaci ??

Dobrý den, mám za sebou vyšetření magnetickou rezonancí na vlastní náklady a...

Stenóza aortální chlopně, operační řešení ci TAVI

Dobrý den.Zřejmě mě čeká výměna aortální chlopně.Všude dnes na internetu čtu,...

Stenoza hepatiku

Dobrý den, kvůli nechutenství a bolestem břicha jsem podstoupil gastroskopii,...

Stenoza jícnu

Dobrý den. Poprosím o informaci. Manžel/50 let/ má stanovenou diagnozu...

Stenóza karotidy

Dobrý den, lékaří mi stanovili stenozu/65%/ karotidy- náhodný nález při prohlídce...

Stenóza krční páteře

Dobrý den,kveta 40.let, prosinci 2016 před vánocemi jsem byla na operaci krční...

Stenoza krčního páteřního kanálu ??

Dobrý den, předem se omlouvám za tak obsáhlý text. Před čtyřmi měsíci jsem...

Stenóza páteřního kanálu

Dobrý den,jaká je prosím normální šíře durálního vaku?mam v nálezu,že durální...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Dotaz na tělísko Mirena

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně tělíska Mirena. Je mi 37 let...

TK 110/100

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co by mohl znamenat krevní tlak 110/100. Nejedná...

Prasklá lebeční kost

Dobrý den, je možné, aby mému čtyřletému vnukovi byla po pádu a zranění poblíž...

Boule na varleti

Manžel si nahmatal cca před 14 dny na pravém varleti bouličku. Nejprve vypadala...

Prasklina u konečníku

Dobrý den, již deší dobu mě trápí svědění a pálení konečníku, mám sedavé zaměstnání,...

Prosím o vysvětlení nálezu Polytopní VAS Cp, Thp, LSp

Dobrý den, prosím o vysvětlení nálezu - Polytopní VAS Cp, Thp, LSp při poruše...

Žaludeční vředy na ultrazvuku

Dobrý den , mám dotaz , chtěla jsem se zeptat jesli se daji žaludeční vředy...

Papily jazyka

Dobrý den,našla jsem si z boku jazyka,v jeho zadní části takovéto jakoby puchýřky,nebolí,nekrvácí.....

Můžu otěhotnět při braní antikoncepce??

Dobrý den. Chtěla bych se vás zeptat jestli můžu otěhotnět po sexu při braní...

Vyrážka a HIV

Dobry den. Mela jsem rizikovy pohlavni styk. Zhruba po 3 tydnech mě bolelo v...

Bolest zad vlevo dole


Vřed na penise

Dobrý den chtěl bych se zeptat, zda se může jednat o syfilis. Objevil jsem to...

Uzliny

Dobrý den, v pátek se mi za uchem udělala asi centimetrova boule. Bolí mě z...

Ortopedický problém

Dobrý den, mám problém s hrudní páteří - klidové bolesti, zátěž působí spíše...

Bolestivá uzlina v podpaží


PÍCHÁNÍ V HLAVĚ

Dobrý den pane doktore, v poslední době se mi stává, že mi několikrát za den...

Zapomenutý tampon v pochvě

Dobrý den já mám prosbu já si včera zapomněla při sexu zapomněla vyndat tampon...

Konizace čípku, HPV

Dobrý den, obracím se na Vás, protože bych ráda slyšela další názor a radu....

Mám po laparoskopické operaci, mám nárok na lázeňskou péči?

Dobrý den,mám po laparoskopické operaci,odstranění cyst pro endometriózu,mám...

Vřed na penisu

Zdravím, udělal se mi vřed na kořenu penisu a jemně mě svrbí špička penisu....

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.