Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Stresový vřed žaludku

Praktické lékařství Michal 29.12.2016

Dobrý den,
v průběhu října a listopadu tohoto roku jsem z důvodu nevysvětlitelného, razantního váhového úbytku, přítomnosti krve (občas s hlenem) ve stolici a nausei po jídle podstoupil sérii vyšetření (gastroskopie, kolonoskopie, CT břicha, krevní testy i s tumor markery, echo srdce). Kromě žaludečního vředu (který byl úspěšně zaléčen helicidem) a drobné fissurky blízko konečníku vše bez podstatnějšího nálezu. Nauzea po vyléčení vředu ustoupila, nicméně váhu se mi dodnes nepodařilo nabrat a s BMI okolo 20 se pohybuji na hraně podvýživy.
Od té doby, co se mi objevily tyto potíže, mám panický strach z rakoviny slinivky. I přes svůj věk (25) jsem totiž extrémně riziková skupina a to hlavně z těchto dvou důvodů: jednak proto, že od léta 2015 do jara 2016 jsem byl těžký alkoholik (přes týden denně asi 4 piva, o víkendu jsem se téměř vždy opil tvrdým alkoholem do němoty), druhak proto, že asi před rokem jsem několik týdnů užíval bělidlo na zuby z USA s vysoce koncentrovanou bělící látkou (nějaký peroxid koncentrovaný tak silně, že v EU by se toto vůbec nemohlo prodávat), která se mi zřejmě dostala až do trávicího traktu a způsobila mi pupínky na těle. V užívání jsem samozřejmě přestal ihned, co mi došlo, že by pupínky mohlo způsobovat právě ono bělidlo. Nedávno jsem se dočetl, že tato bělidla působí karcinogenně na orgány trávicí soustavy, pokud se dostanou do trávicího traktu. Čas už nevrátím abych se vyvaroval těchto dvou politování hodných chyb, nicméně se teď chci aspoň co nejvíce hlídat, abych případnou rakovinu odhalil co nejdříve a měl aspoň nějaké vyhlídky na přežití. Moje otázka je tedy následující - jak často a jaký typ vyšetření podstupovat, abych pokud možno co nejdříve odhalil rakovinu pankreasu?
Předem děkuji za Vaši odpověď a přeji krásný zbytek roku 2016 a hodně zdraví do roku následujícího.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Jste především vystresovaný z myšlenky, že byste mohl mít rakovinu. Není důvod ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Vřed na penisu
Dobrý den mam dotaz na penisu se mi udělal vřed teda...
Vřed v třísle
Dobry den, v trisle se mi objevil vred. Mohl by to...
Vřed v ústech
Dobrý den, před nějakou dobou mě bolelo v krku, všimla...
Bércový vřed
Dobrý den, moje maminka je v domácí péči, je jí 74...
Vřed na penise
Dobrý den , před 14 dny se mi udělěl nebolestivý vřed...
Vřed na penisu
Zdravím, udělal se mi vřed na kořenu penisu a jemně...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Stresová reakce

Dobry den, je mi 24 let a prave jsem uspesne udelala statni zkousku. Kazde...

Stresová reakce

Dobrý den, už delší dobu (cca 1 rok) mě trápí jeden problém. Je mi 21 let a...

Stresová reakce těla

Dobry den, mam velmi specificky dotaz. Zvrtla jsem si kotnik, (slapla po tme...

Stresová situace

Hezký den. V úterý ráno jsem měl těžkou stresovou situaci, po které se mi udělalo...

Stresová zlomenina

Před 8 měsíci jsem měla stresovou zlomeninu nártní kůstky, měsíc jsem měla berle,...

Stresové problémy

Dobrý den, chtěla jsem se Vás zeptat, jelikož psychiatr mi nedokáže poradit,...

Stresové zažívací potíže

Dobry den. Uz pres tyden me trapi zaludecni nevolnosti. Pocit na zvraceni, ale...

Stresové zvracení ??

Dobrý den mám dotaz ohledně mě 14lete dceři. Hraje závodně handbal. Během tréninku...

Stresový únik moči

Ahoj, mám strach, abych se před vyšetřením na gynekologii strachy nepočůrala....

Stresový vřed a hromada léků

Dobrý den 3.5.19 jsem absolvoval operaci třiselné kýly vpravo v rozsahu několika...

Stresový žaludek

Dobrý deň, (Gastro problem - žalúdok, reflux) vek: 20, Váha 95 kg (schudol...

Stresy

Před 2mesici jsem odešla od kluka, protože jsme se furt hádali, nadával mi a...

Stretococcus

Dobrý den, výsledky z ORL -streptococcus beta-haemolyticus G na krčních mandlích,...

Streva

dobry den mam problem dnes jsem byla na velky a postolici mi tekla krev s konecniku...

Strevni dysmikrobie

Dobry den' prosim vas jak dlouho se leci tento problem? 3 mesice s tim bojuji,...

Strevni chripka

Dobrý den pane doktore,mám dotaz,včera jsem byla s mojí 4 letou dcerou,na návštěvě...

Strevni chripka v tehotenstvi

Dobry den, jsem v 11.tt a vcera po veceri mi bylo nejak divne. Nakonec jsem...

Strevni potize

Dobrý den již 3 den je mi špatně 1. Den jsem měl akutní průjem, večer nevolnost...

Strevni potize

Dobry den, pred cca 3 mesici jsem byl lehce nachlazen a od te doby mam zazivaci...

Strevni problemy

dobry den chtela jsem se zeptat jestli me muzou chranit lactobacily treba biopron...