Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Těhotenství a Xarelto

Gynekologie Markéta 6.6.2018

Vážený pane doktore,

užívala jsem hormonální antikoncepci, kterou jsem musela vysadit, protože jsem po 17 dnech užívání dostala hlubokou žilní trombozu. (byl mi nasazen lék Xarelto u kterého je v příbalovém letáku uvedeno, že žena musí zabránit otěhotnění). S přítelem jsme měli 4 den cyklu (měla jsem menstruaci) pohlavní styk při kterém jsme se chránili kondomem a globulemi Pharmatex (nejsem si vědoma chyby při použití, avšak globule se mi zdají jako ochrana nedostatečné). Bohužel kondom praskl a přítel do mě ejakuloval. Cyklus mám pravidelný 30-denní(někdy o maximálně den později či dříve), ovulaci bohužel podrobně nesleduji, délka menstruace je 5 dnů (kvůli užívání léku na ředění krve je nyní o něco delší cc 8 dnů) Chtěla bych se zeptat jaká je zde šance otěhotnění ( Postinor kvůli dávce hormonů pro mě nepřipadá v úvahu). O otěhotnění v době menstruace jsem slyšela v případech kdy má žena krátký cyklus, ale trochu mě zaráží kde se vajíčko uchytí, když se vlastně sliznice odplavuje z těla ven jako menstruační krvácení. A dále bych se chtěla zeptat teoreticky v případě otěhotnění, jaký má na plod vliv lék Xarelto (jedná se prý o lék s reprodukční toxicitou, ale bohužel jako lajk nevím co si pod tím prakticky představit). Znamenalo by to prosím pro mě či pro plod nějaké vysoké riziko postižení či vykrvácení? Předem moc děkuji za odpověď a omlouvám se za dlouhý dotaz.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Při těhotenství je Xarelto kontraindikováno, nesmí se podávat, musela byste dostat...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Xarelto v těhotenství
Dobrý den, užívám lék Xarelto již 7 let. S partnerem...
Xarelto
Dobrý den.Je to týden co jsem prodělala plicníí embolii.Je...
Xarelto v těhotenství
Dobrý den, Min.týden mi byla zjištěna trombóza svalové...
Xarelto
Běžně mívám krev v rýmě, z dásní, beru Ascorutin1-1-1....
Xarelto
dobrý den, je mi to docela trapné se zeptat, ale beru...
Xarelto
Dobrý den, dnes jsem si prvně vzala lék xarelto 20...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Těhotenství

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat chtěla bych otěhotnět.Vysadila jsem antikoncepci...

Těhotenství

Dobrý den, mohu se zeptat? Když bude mít sto ze sta žen nechráněný pohlavní...

Těhotenství

takže se nemusím obávat ničeho a vydržet ještě těch 14 dnů? a jsou kvasinky...

Těhotenství

Dobrý den. Ptala jsem se, zda v 6. týdnu je velikost 2mm normální, jenže druhý...

Tehotenstvi

dobry den.chci se zeptat . otehotnela jsem ,presto ze beru antikoncepci ,jestli...

Těhotenství

Chtěla jsem se zeptat jestli je možné jít na potrat bez doporučení gynekologa...

Těhotenství

Dobrý den, týden nejím antikoncepci. Hned po menstrulaci jsme měli pohlavní...

Těhotenství

Dobrý den, od ledna neberu antikoncepci, snažíme se o miminko. Bohužel se nám...

Těhotenství a projímadla

Dobrý den, Dlouhé roky jsem trpěla mentální bulímii a vypěstovala jsem si...

Těhotenství a štítná žláza

Dobrý den, mám hypofunkci štítné žlázy, léčím se 15 let. nyní jsem v 18tt...

Těhotenství během kojení

Dobrý den pane doktore, mám 18 měsíční dcerku, kterou stále kojím. Užívala jsem...

Těhotenství při kojení

Dobrý den, mám 4 měsíční dceru, kterou kojím částečně (dokrmuji nutrilonem)....

Těhotenství - kdy jít na gynekologii

Dobrý den chci se zeptat dnes jsem zjistila že jsem těhotná oplodnění je to...

Těhotenství - kdy nejdříve se zjistí z moči


Těhotenství - krev v moči

V moci bilkovina a krev, nasledujici den ruzove kousky v hlenu po pouziti wc....

Těhotenství - mírný oligohydramnion

Dobrý den, ve 30. týdnu těh. mi byl na ultr vyšetření sdělen výsledek týkající...

Těhotenství - očkování dítěte

Dobrý den, jsem teď 18tt a můj 2letý syn by měl jít na očkování proti zarděnkám....

Těhotenství - průkaz

Dobrý den, snažíme se o miminko, minulý měsíc jsem po spoždění pěti dnů dostala...

Těhotenství - rizika

Dobrý den,tento rok mi bude 31 let a s přítelem jsme se rozhodli, že už je na...

Tehotenstvi - rizikove pracoviste

Dobry den pane doktore, prosim o radu.. Jsem v 10 tt tehotenstvi a pracuji...