Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Test na HIV

AIDS a HIV Magdaléna 27.11.2019

Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem ohledně rychlotestu na HIV, který absolvoval můj přítel.
Stav věci je takový rizikové chování proběhlo před 4 lety, od té doby do současnosti žádné rizikové chování neproběhlo (sex. abstinence). Rychlotest byl tedy prováděn po 4 letech od rizikového chování. Test vyšel negativní, ovšem s tím, že přítel momentálně bere antibiotika doxyhexal (do doby testování měl 2 tablety). Lze se na výsledek spolehnout? Někde jsem četla, že antibiotika mohou výsledky ovlivnit. Dá se obecně říct, že pokud by testovaný byl opravdu nakažen virem HIV a test prováděl až po takto dlouhé době, že by výsledky byly průkaznější (obdobně, jako je tomu u těhotenských testů, kde každým dnem sílí hladina hcg)?
Děkuji,
S pozdravem
Magdaléna

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den Magdaléno, v první řadě - pokud by byl přítel pozitivní, pak by se dalo očekávat...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Darování plasmy a test na HIV
Dobrý den, mám dvě otázky. 1) Je možné při dlouhodobém...
Test na HIV
Dobrý den, zajímá mě, zda je v současné době běžné...
HIV a testy
Dobrý den mám prozbu po nechranenem pohlavnim styku...
Test na HIV
Dobrý den, již jsem jednou psal kvůli pomoci ohledně...
Slinná test na HIV
Zdravím, Mám dotaz ohledně slinných testů na HIV ORAQUICK....
Test na HIV
Dobrý den, bohužel jsem se na základě 3 stěrů od urologa...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Test na drogy


Test na GO


Test na helicobacter pylori


Test na hepatitidu C

Dobry den, ve fakultní nemocnici na infekčním jsem si nechal udělat testy a...

Test na hepatitidu C


Test na HIV


Test na HIV

Dobrý den, bohužel jsem se na základě 3 stěrů od urologa dozvěděl, že mám chlamydie....

Test na HIV


Test na hiv


Test na hiv


Test na HIV


Test na HIV

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zda se takto projevuje příznaky primoinfekce...

Test na hiv


Test na HIV


Test na hiv


Test na HIV


Test na HIV

Dobrý den, zajímá mě, zda je v současné době běžné provádět test na HIV v rámci...

Test na HIV

Dobry den, ano rizikovy styk byl v cervenci 2013. v rijnu 2013 jsem byla na...

Test na HIV


Test na HIV

Dobrý den, již jsem jednou psal kvůli pomoci ohledně HIV testu. Měl jsem dva...