Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Útlum ve stáří

Psychiatrie Lenka 27.12.2016

Dobrý den, mám na Vás prosbu ohledně názoru na léčbu Alzheimerovy choroby u babičky, kterou určila pouze psychiatrička.Neměla žádné jiné vyšetření.Trvá to přes 6 let, stav babičky se změnil pouze v tom, že spí až 17 hodin denně, nemá zájem o jídlo, o věci, které drív měla ráda, o hygienu. Říká, že jí to už tady nebaví. Ano, zapomíná, opakuje se, ale poznává všechny své členy rodiny, orientuje se, pokud zrovna nespí, je schopná i po telefonu mluvit naprosto normálně. Dokonce je i vtipná. A ted otázka, ve které potřebuji poradit -nemůže ji přitěžovat antidepresivum Elicea, které bere? Nejsem lékař, nevím, zda se k této nemoci nepředepisuje preventivně. (užívá ještě Promemore) Babička nám přijde spíše jak nadrogovaná, než jako nemocná.Psych. potíže nemá.Otázkou je, zda to začít řešit a nebo věřit paní doktorce. Moc děkuji za Váš názor.

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

zdravím Vás...ano, lék Elicea by mohl působit útlum, můžete se pokusit jeho dávku třeba na polovinu snížit a vyčkejte pár dní co to udělá, jinak samozřejmě je potřeba udělat odběry a vyloučit jinou příčinu útlumu, třeba chudokrevnost nebo sníženou funkci štítné žlázy či ledvin, nízký tlak a podobně, takže to proberte nejdříve s praktickým lékařem či internistou pokud se někde léčí, podívat se na ostatní léky, jestli ještě bere jiné a pak teprve třeba dál upravovat psychiatrickou léčbu... díky za dotaz, pěkný den

Související dotazy

Stáří
Dobrý den, pane doktore. Ráda bych se Vás zeptala,...
Stáří plodu
Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat na věc...
Stáří plodu dle CRL
Dobrý den, ve 13.tt mi na UTZ stanovili na papíře...
Stáří plodu
Dobry den, dekuji za odpoved. Vzhledem k tomu, ze po...
Stáří plodu
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, s přesností na kolik...
Vaječníky ve stáří
Může se ve stáří/72/vaječník smrsknout tak,že jej lékař...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Útlak nervového kořene

Dobrý den, rok a půl mě trápí silné bolesti bederní páteře a levé nohy. Na...

Útlak nervu

Dobrý den, brni mně dva prsty na levé ruce malicek a prstenicek 24 hodin denně...

Útlak nervu

Dobrý den, jel jsem několikadenní závod na kole. Bylo to celkem 9 dni, kdy...

Útlak nervu

Dobrý den, moc Vás zde prosím o radu. Již asi třetí den mě bolí prst (ukazováček...

Útlak nervu

Dobrý den, začalo to bolestí pravého malíčku.Otekl a nemohla jsem ho ohnout,potom...

Útlak nervu páteře

Přeji hezký den, byl sem poslán na vyšetření EMG o kterém se píše, že je bezpečné....

Útlak nervu v loketním kanálu

Zdravím, když jdu do kliku a většinou pri tom, když zatlačím na dlaň nebo na...

Útlak nervu, niekoľkomesačné bolesti bez efektu po liečbe

Dobrý deň pani/pán MUDr. Cca 7 mesiacov pociťujem bolesti v oblasti Ľ bedrového...

Útlak S1 při hernii disku L5/S1

Dobrý den, manžel se dnes objednal na neurochirurgii, ale mají volný termín...

Utlmenie erekcie

Dobrý deň, chcel by som sa Vás opýtať, či existuje nejaký prípravok na potlačenie...

Utlumení bolesti při kolonoskopickém vyšetření

Dobry den, v pravidelnych intervaloch absolvujem kolonoskopicke vysetrenie...

Utlumení níže popsané bolesti

Partnerka absolvovala biopsii jater. Druhý den (dnes 19.11.15) propuštěna domů....

Utok ve spanku

Dobry den,ma sestra ve spanku pokousala svou 2 letou dceru do nohy na chodidlo...

Utrhla kuže

Takhle se mi utvala kus penisu nevíte proč ?

Utrhlá uzdička

Dobrý den. Mam asi 2 dny utrhlou uzdicku u penisu a jeste mi zn obcasi tece...

Utrogestan

Dobrý den, chtěla jsem se prosím zeptat, zda vadí nečemu, že jsem přestala brát...

Utrogestan

Dobrý den.Chtěla bych Vás poprosit o radu.Před otěhotněním jsem užívala utrogestan...

Utrogestan

Dobrý den, v sestem tydnu těhotenství a dostala jsem preventivne utrogestan...

Utrogestan

Dobrý den, beru utrogestan (napodporu cyklu) dnes je to 7 den co ho beru a mám...

Utrogestan

Dobrý den. Ráda bych se zeptala jestli budu muset brát Utrogestan i u druhého...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pálení jazyka, lepkavé sliny

Dobrý den přeji, znovu se na Vás obracím o pomoc. Zhruba před rokem jsem začala...

Papulky na hýždích


Redukce parenchymu ledviny

Dobrý den, při preventivní sonografické prohlídce mi byl zjištěn na obou ledvinách...

Zánět středního ucha

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat v neděli synovi (5let )píchli...

Užívání Picoprepu

Dobrý den, ještě bych se chtěl zeptat. Ve středu jdu na sigmoideoskopii a dostal...

Zvětšená uzlina nad klíční kostí

Dobrý den, ráda bych se vás zeptala na jeden dotaz. Jak je to v praxi s hmatatelnymi...

Po zánětu ledvin pořád pobolívá v zádech

Dobrý den, asi před dvěma týdny jsem šel za doktorkou s bolestí ledvin, dole...

Poševní pahýl

Dobrý den,jsem rok po LAVH,po dvou dnech lsk revize pro krvácení a hematom v...

Vlhkost v oblasti konečníku

Vážená paní doktorko, obracím se na Vás s prosbou o radu. Již asi tři čtvrtě...

Bolest nad kostrčí

Dobrý den už dva měsíce mám bolesti nad kosrčí .Bolí mě to když stojím ,při...

Implantáty

Dobrý den mám udělaný začátek implantace. Už jsu po vhojovacím období a mám...

Infekce v krku


Klacid a nevhodné potraviny


Ozvěny v levém uchu

Dobrý den, cca 2 měsíce trvají potíže... Z ničeho nic, silné ozvěny v uchu...

Záblesky před očima

Dobrý den už posledních deset dní mě trápí blikání před očima a trochu rozmazané...

Ph moči 7


Zvýšená hodnoty lipázy při vyšetření slinivky břišní


Diclofenac a krvácení do žaludku

Dobrý den. Od 29.4. jsem týden užívala Diclofenac duo 2x na bolest ramene -...

Mám v moči opakovaně Streptokoka Agalactiae

Dobrý den, děkuji za vaše předchozí odpovědi. Mám ještě jeden dotaz. Mám v moči...

Kamaradce na orl nasli v krku tuhle bakterii: Pseudomonas putida

Kamaradce na orl nasli v krku tuhle bakterii: Pseudomonas putida. Doktorka...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.