Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Užívání antibiotik, antikoncepce a kvasinková infekce

Infekce Adéla 30.4.2017

Dobrý den, je mi 17 let. Beru již delší dobu antikoncepci Dienille a nyní mi všeobecná lékařka předepsala antibiotika Cefzil (důvod: byla jsem teď asi poslední 3-4 měsíce neustále nemocná - zánět dýchacích cest, dutin, spojivek, bubínku, rýma, dlouhodobý kašel atd., nyní mi byl opět nalezen streptokok a jsem alergická na penicilin). Zároveň jsem jeden den před užíváním antibiotik dostala kvasinkovou infekci, která se u mě vyskytuje velmi často, nejspíše chronicky (můj gynekolog mi už předepisoval v minulosti mnoho léků, avšak infekce se neustále vrací). Jelikož se od pátku až do úterý nemohu dostavit ke svému gynekologovi, ani jej kontaktovat (má zavřeno), začala jsem užívat léky GLOBULUS CUM NATRIO TETRABORICO 0,6 CSC a CLOTRIMAZOL AL 1% krém, se kterými mám již zkušenosti. Zároveň jsem četla v příbalové informaci na Cefzil, že může vyvolat právě záněty v krajině pohlavních orgánů. Ráda bych se Vás pro jistotu zeptala na názor k této situaci a kombinaci léků. Jak dlouho po dobrání antibiotik bude mít antikoncepce snížené účinky ochrany? Můžou mi antibiotika zhoršit kvasinkovou infekci? A nevadí léky na tuto nemoc v kombinaci s antikoncepcí a antibiotiky? Předem mockrát děkuji za odpověď.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den Adélo,
1. Antibiotika snižují účinek antikoncepce, proto je doporučováno následu...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Kvasinková infekce
Dobrý den, u lékaře mi byla diagnostikována kvasinková...
Kvasinková infekce pochvy
Dobrý den. Mám zhruba 5 let denně výtok který je bílý...
Kvasinková infekce
Dobrý den chtěla bych se zeptat jak se dá léčit kvasinková...
Antibiotika a antikoncepce
Dobrý den, začínám brát antibiotika Nitrofurantoin-ratiopharm...
Kvasinková infekce
Mam problem s lehkym svedenim stydkych pysku a obcasnym...
Účinnost antikoncepce při užívání antibiotik
Dobrý den, Může prosím snížit účinnost antikoncepce...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Užívání antibiotik a jejich vliv na organismus

Dobrý den, beru třetí antibiotika v řadě. Prvni augmentin 1g 2x za 24 h na...

Užívání antibiotik a jiných léků během těhotenství

Dobrý den. Včera jsem zjistila, že jsem po druhé těhotná, 8. týden. Mé holčičce...

Užívání antibiotik a zažívací obtíže

Dobrý den, s ničím se nelečím jinak.Chtěl bych se poradit ohledně akutních...

Užívání antibiotik Amoksiklav souběžně s Lacidofilem

Dobrý den. Na silnou rýmu, zánět nosohltanu a hrtanu mi byla praktickým lékařem...

Užívání antibiotik během těhotenství

Dobry den, po porode a kontrolnej navsteve u gynekologa mi bol zisteny zlaty...

Užívání antibiotik kontraindikovaných v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko, užila jsem část dávek Gyrabloku 400-4tablety, který...

Užívání antibiotik na počátku gravidity

Dobrý den, 23.8. jsem měla ovulaci, den, kdy jsem zřejmě otěhotněla. 25.-30.8....

Užívání antibiotik při kojení

Na zánět močových cest mi lékař předepsal Nitrofurantoin retard-ratiopharm 3...

Užívání antibiotik při podezření na COVID-19

Dobrý den, chtěla bych zkonzultovat užívání ATB při podezření na coronavirus,...

Užívání antibiotik Xorimax v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 27. týdnu těhotenství a mám zánet močového měchýrě. Doktorka...

Užívání antibiotik, zvracení po obědě

Dobrý den, od pondělí (tedy 5.den) beru antibiotika Xorimax 500 mg, bylo mi...

Užívání antidepresiv

Vážená paní doktorko, 1 rok užívám lék Trittico AC75, cítím se velmi dobře....

Užívání antidepresiv

Dobrý den, půl roku užívám antidepresiva Setaloft 50mg z duvodu úzkostné a depresivní...

Užívání antidepresiv

Dobry den,mam takovy dotaz moje pritelkyne uziva x let Asentru 50mg,minuly rok...

Užívání antidepresiv

Dobrý den od loňského května trpím chorobným strachem z rakoviny. Pořád se pozoruju,...

Užívání antidepresiv

Dobry den 11 let uzivam antidepresiva s ucinou latkou venlafaxin napred efectin...

Užívání antidepresiv

Dobrý den, rád bych Vám položil pár otázek: 1) Proč antidepresiva zabírají...

Užívání antidepresiv

Je mi 55 let,užívám pravidelně LEtrox a hormony,trpím již více jak 10 let chronickými...

Užívání antidepresiv

Dobrý den, čerstvě užívám antidepresiva Citalec 20mg. Zatím jen půl tablety...

Užívání antidepresiv a nežádoucí účinky

Dobrý den, 10 let mě trápí psychosomatické obtíže (únava, zažívání, bolest dolních...