Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Úzkost

Psychika Daniel 28.5.2017

Dobrý den, rád bych se Vás zeptal na jednu věc. Před třemi roky jsem zkolaboval a neurolog diagnostikoval vyčerpání stres atd. Prošel jsem magnetickou resonancí, CT vše v naprostém pořádku. Bohužel mi to rozjelo úzkosti a na snímku bylo, že mám odvodněné plotýnky v krční páteři (asi od stresu). Dlouhodobě má problémy s krční páteří a teď se k tomu přidala i bederní (chodím na rehabilitace, cvičím). Můj problém je, že často když chodím, cítím takovou celkovou nestabilitu, jako mimo své tělo, stává se mi, že se mi stáhne pravá půlka těla, pravé stehno, pálí mě trapéz, pravá paže a pravá holeň. Take ses mi stane, že se mi stáhne krk a mám takový divný pocit, jako, že problém s polykáním, často mám těžké nohy a takový jako tlak v nich, poslední problém je mravenčení na hrudi a zádech. Byl jsem i na echu a zátěžovém testu i tlak je v normálu. Je prostě možné, že tohle vše mi dělá jen psychosomatika v kombinaci s krční páteří a bederni? Nikdy jsem takové problémy neměl, nevěřím, že to prostě nedělá nic jiného. Bojím se RS, nebo nějakého svalového problému. Je dost těžké s tím bojovat, Chodil jsem i na psychoterapie a rok bral cipralex. Ale zrovna léky do sebe moc cpát nechci:( Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. U vás se jedná o dva odlišné problémy. Jeden problém je s páteří, což ve věku...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Úzkost
Dobrý den, je mi 24 let, onehdy jsem byl v těchto...
Úzkost při sportu
Dobrý den, mám problém ohledně mých úzkostí. Přes den...
Úzkost po Klacidu
Dobrý den,chtěla bych se zeptat dlouhodobě beru antidepresiva...
Úzkost a deprese
Dobrý den je mi 16 poslední dva dny sem mela pálení...
Úzkost
Dobrý den,v poslední době me trápí tlak na hrudi,špatně...
Úzkost při cestování autobusem
Dobry den , mam spatnou vzpominku na autobus zvracela...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Úzkost

Dobrý den, před měsícem jsem začala kvůli depresím, úzkostných stavům, nechutenství...

Úzkost

Dobrý den, Je mi 22 let, mám fyzicky namahavou práci na směny, 12ti hodinové...

Úzkost

dobrý den,dcera furt smrká le v nose jí prej nic nedráždí a rýmu také nemá,lékař...

ÚZKOST

Dobrý den, chci se zeptat na lék Prothiaden 25.Beru Mirtazapin 45 na noc...

Úzkost

Dobrý den, nyní mám zkouškové období a velmi špatně ho psychicky snaším, poslední...

Úzkost

Dobrý den, již 3/4 roku mě trápí úzkostná porucha, mám i výčitky svědomí z 8...

Úzkost

Dobrý den, mám dotaz na psychiatra. V červenci po anafylaktické reakci na očkování...

Úzkost

Dobrý den, před 8 lety jsem začala brát Citalon 20mg kvůli závratím a strachu...

Úzkost

Dobrý den, je mi 24 let, onehdy jsem byl v těchto úporných vedrech sekat...

Úzkost

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou, se kterou už si nevím rady. Vše trvá...

Uzkost

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na Mirtazapin Sándor 15 mg. Před půl rokem...

Úzkost

Ještě jeden bych měla. Dnes jsem si po 5ti dnech nebraní sertralinu zase 50mg...

Úzkost

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat jak jsou časte příznaky z vysazení léků estan...

Úzkost

Dobrý den, běžně dotazy na můj zdravotní stav nikde nepíšu a když je potřeba,...

Úzkost

Dobrý den již od března mám velké problémy se spánkem . Vždy usnu .ale spánek...

Úzkost

Dobrý den,11 dní užívám Escitalopram 1 tabletu ráno,a na noc mi lékař předepsal...

Úzkost

Dobrý den,mám tušení že trpím uzkostmi. Když jsem sama v davu lidí tak se mi...

Úzkost

Dobrý den jsem po mozkové mrtvici a uživám na ředěni krve Trombex75, mam psychickeproblémy...

Úzkost

Dobrý den, můj dotaz se týká stupňující se únavy, ze které začínám být zoufalá....

Úzkost

Dobrý den, včera jsem si všiml na ruce modřiny (viz první foto - světlejší...