Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Úzkostná reakce

Psychiatrie M. 28.5.2021

Dobrý den,

obracím se na Vás ještě jednou s mým dotazem. Jak jsem již uváděl v dotazu dříve, můj problém se týká následujícího:

1. Zhruba tak cca 2-3 týdny pociťuji v horní části hrudi jakýsi zvláštní pocit - jakoby chlad nebo kdyby mi tam uvízlo něco mentolového, resp. jakési mírné pálení, které někdy "vystřeluje" až do krku, resp. do jeho dolní části. Myslím si, že o pálení žáhy nejde, protože to jsem již několikrát v životě měl a to pálení bylo jiné, cítil jsem ho jakoby po celé délce jícnu až do žaludku, toto pálení/pocit chladu cítím pouze v horní části hrudi, resp. někdy až v dolních částech krku. Nic mě nebolí, nedýchá se mi nějak špatně.

Mé obavy se týkají toho, jestli náhodou tento pocit pálení neznačí nějaké rakovinné bujení v oblasti hrudi, např. jestli se nemůže jednat o patologicky zvětšené uzliny v oblasti hrudi, které toto "pálení" způsobují.

Cca před měsícem jsem si nechal brát krev (KO + dif. + sedimentace), které vyšly v pořádku, toto pondělí jsem si to samé nechal odebrat znovu, ovšem zjistil jsem, že hodnoty, které jsou stále v normě, se ale v některých parametrech změnily, resp. sedimentace z 1/2 se zvýšila na 4/6, a potom mi v KO přibyly mladé granulocyty a klesl až skoro na dolní ref. mez relativní počet neutrofilů, zároveň téměř na horní ref. mez se zvýšil relativní počet lymfocytů. S ohledem především na toto se obávám, jestli se mi v těle začíná něco neodehrávat, resp. nějaké maligní bujení, s ohledem na zvyšující se hodnoty. Mám tendenci si myslet, že se hodnoty budou dále zvyšovat a už příště nebudou v ref. mezích a bude to znamenat něco závažného.

S ohledem na výše uvedené se bojím, jestli to nemůže značit začínající lymfom a to pálení v horní části hrudi s tím souvisí. Byl jsem i u praktického lékaře, který mě vyšetřil, ale moji žádost o RTG hrudníku zamítl, že to prý není zatím potřeba a prý si s tím nemám dělat starosti, že může jít o reflux a že u lymfomu by mi vyšly hodnoty KO a sedimentace mimo ref. meze... Ale já refluxy několikrát měl a jak jsem psal výše, tento pocit pálení je jiný a lokalizovaný jen v horní části hrudi. Navíc na internetu čtu, že u některých pacientů s lymfomem byly v krvi naprosto normální výsledky...

2. Druhý můj problém je, že jsem si pod dolní čelistí nahmatal jakousi tvrdší bulku, dle mého subj. pocitu tvaru koule. Proto jsem si zaplatil ÚZ krku, kde však v dané oblasti vyšetřující lékařka našla pouze jednu uzlinu "plochého tvaru", což neodpovídá tomu, co si tam hmatám (já si hmatám jakousi kouli). Tak teď nyní nevím, jestli ji na UZ prostě neviděla, nebo jestli si hmatám třeba úplně něco jiného, ale dle jejích závěrů je tam v tom místě jen jedna uzlina plochého tvaru 10 mm velká (což dle pohmatu velikost ani tvar neodpovídá ale).... Je pravda, že o jedné malé uzlině, která v tom místě je taky, vím už hrozně dlouho a ta tvarem i velikosti zhruba odpovídá, ale co teda ta druhá bulka, kterou tam hmatám... Přikládám foto zprávy ze sona.

Poprosím Vás o odpověď na (moc prosím VŠECHNY) následující otázky:

1) Co si myslíte o proměnlivých hodnotách KO a sedimentace? Může jejich zvýšení po rozestupu cca 3-4 týdnů (co jsem si to dělal) značit nějakou začínající rakovinu? Co ty mladé granulocyty a některé hodnoty skoro na hranici normálu?
2) Co by mohlo znamenat výše popsané pálení? Jak bych to měl řešit? RTG mi praktický lékař bohužel nepředepíše a tak nějak jsem v koncích a nevím, co dělat...
3) Co si myslíte o dané bulce pod čelistí? Mohl se vyšetřující lékař přehlédnout a na ÚZ tu bulku nevidět? Vím ale, že mi tím strojem projížděl přesně to místo, kde tu bulku cítím. Mohlo se stát, že při záklonu hlavy prostě ta bulka zapadla za nějaké svaly, co tam jsou, a proto nebyla vidět?

Děkuji moc za případnou odpověď a omlouvám se, že sem znovu píši.

Odpovídá lékař:

Dr. Kseniia Bilomeria

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Popisované Vámi obtíže nejsou specifické a můžou být pro...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Magdolenová

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Česká správa sociálního zabezpečení

Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Tělesně jste již byl vyšetřen včetně laboratoře a UZ p...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Úzkostná reakce na stres
Dobrý den, pred zhruba před 6 lety jsem měla úzkostné...
Reakce po tetanovcw
Dobrý den, minulý týden jsem byla na tetanovce po 10...
Metformin a alergická kožní reakce
Dobrý den, mám takovýto dotaz známá začala užívat Metformin...
Reakce na očkování
Dobrý den, jako dítě (před cca 12ti lety) jsem byl...
Reakce na kousnutí komárem
Dobrý den včera se mi z ničeho nic objevila tato vyrážka...
Alergiká reakce na kůži
Dobrý den přítelkyně si barvila vlasy nastala alergicka...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Úzkostná porucha, Citalec

Dobrý den. Mám dotaz ohledně leku citalec. Před dvěma měsíci se mi vrátili...

Úzkostná porucha, fobie, léčba

Dobrý den, rád bych se s Vámi poradil jak přistoupit k fobii z uzavřených prostor,...

Úzkostná porucha, neurogenní tetanie

Dobry den, kvoli neurogennej tetanii, ku ktorej sa pridala uzkost uzivam eliceu...

Úzkostná porucha, neurogenní tetanie

Dobry den, som 10 mesiacov po porode, zhruba po osmych mesiacoch som sa citila...

Úzkostná porucha, nutkavé myšlenky, závratě, rezignace


Úzkostná porucha, panická ataka

Dobrý den, začala jsem mít úzkostné stavy a panické ataky. Nemohla jsem najednou...

Úzkostná porucha, porucha přizpůsobení

Zdravím, moja manželka práve dokončila vysokú školu a nastúpila ako učiteľka...

Úzkostná porucha, strach z lymfomu

Dobrý den, trápí mi noční pocení, stres a strach o své zdraví... byl jsem v...

Úzkostná porucha, tepová frekvence, tlak

Dobrý den, protože jsem měla velmi vysoký tlak 140/100, vaha byla 105 a tepová...

Úzkostná porucha, terapie

Dobry den, viete mi prosim poradit nejaky homeopaticky liek na uzkost a strach?...

Úzkostná reakce na kritiku

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Mám problém zvládat situace, kdy na mě...

Úzkostná reakce na stres


Úzkostná reakce po stresu

Dobrý den, mám problém se dotýkat věcí. Mám uskost, když se dotknou věci nebo...

Úzkostně - depresivní porucha

Dobrý den, mám takový problém. Před více než měsícem jsem přišla o práci a poté...

Úzkostné a depresivní stavy

Dobrý den, předem se omlouvám, protože to zřejmě bude dlouhé. Je to už nějakých...

Úzkostné batole

Dobrý den, mám 16-ti mesicni dceru a odmala je hodne úzkostná, casto se leká...

Úzkostně depresivní porucha a nové projevy


Úzkostně depresivní porucha a vyšší tlak při atakách ?

Dobry den,prosim vas potreboval by som sa poradit. Je podla vas potrebne...

Úzkostně depresivní porucha, panické ataky

Mirtazapin sandos 15mg....Dobry den.Beru asi 3 tydny tento lék. Byla mi diagnostikovana...

Úzkostně fobická porucha, strach z neurologického onemocnění

Dobrý den,můj dotaz už zde byl odpovězen několikrát(popř.mi bylo dáno rady a...