Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vedlejší účinek psychofarmak

Psychiatrie Tomáš 4.7.2017

Dobrý den beru léta antidepresiva nejprve Seropram a nyní Olwexya 75 a to na sociální fobii. (Dávkování: Jedna tableta ráno) Co se týče fobie tak si myslím že to účinkuje dobře to jsem spokojený. Nestydím se, nečervenám se, nebojím se cizích lidí, oslovím i cizí lidi...
Problém je s vedlejšími účinky. Hlavně s váhou. Přijde mi že stále přibírám a při snaze zhubnout se mi nedaří. Takže z nějakých 85 kilo mám za 10 let o 31 kilo více. Při 186 cm mám 116kg. Druhý velmi potím přes den při jakémkoliv pohybu A to tak že mi tečou čůrky potu z čela a že zad. Dále mám při užívání Olwexya 75 problém s kůží - zhoršil se atopický ekzém. A jako poslední problém vnímám že při vynechání jedné dávky Olwexya 75 (což se občas stane že zapomenu) se nejpozději v poledne začnu při pohybu trošku motat a mám problém s rovnováhou. Velmi špatně se mi jde po schodech - mám pocit že upadnu a musím se držet. A ještě horší při cvičení - strach z pádu a motání.
POMOHLO BY S HMOTNOSTÍ TŘEBA JINÉ ANTIDEPRESIVUM??? NA INTERNETU JSEM, NAŠEL TŘEBA Vortioxetin A TAM JE POZNÁMKA BEZ VEDLEJŠÍCH ÚČINKŮ NA HMOTNOST.

DOPORUČÍTE LÉKAŘE (PSYCHIATRA) KTERÝ NEMÁ PROBLÉM S PACIENTEM HLEDAT NEJVHODNĚJŠÍ LÉČBU NEBO LÉČBU UPRAVIT TAK ABY BYLA ÚČINNÁ ALE PODAŘILO SE MI I HUBNOUT NA NORMÁLNÍ VÁHU?

JEŠTĚ DOPLNÍM ŽE NEJMÉNĚ 4X TÝDNĚ CVIČÍM V POSILOVNĚ. JEDNOU TÝDNĚ MÁM HODINU REHABILITAČNÍ CVIČENÍ. JÍM PRAVIDELNĚ.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den Tomáši, jelikož je váš dotaz cílen na specialistu, bude vaše otázka zodpovězena ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie, Psychoterapie Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

Dobrý den Tomáši.
Vortioxetin neboliBrintelix by určitě bylo řešení jen je zde problém že...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Vedlejší účinky psychofarmak
Dobrý den, chci se zeptat co způsobuje Anafranil při...
Vedlejší účinek léku
Dobrý den. včera mi syn nechtěně škrábl do oka. Byla...
Vedlejší účinek léku
Mám ulcerosní kolitidu,léčenou Pentasou,Medrolem a...
Psychofarmaka v těhotenství
Dobry den, prodělala jsem po potratu psychozu, po prvnim...
Zulbex- vedlejší účinky
Dobrý den, Mám dotaz ohledně refluxu žluči do žaludku....
Vedlejší účinek Norethisteronu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na možné vedlejší...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vedlejsi ucinky

Dobry den.Prakticka lekarka mi predepsala na vysoky tlak leky teveten a kapidin.Tlak...

Vedlejsi ucinky Citalopram

Dobry den, uzivam 10 mesicu Citalopram20 mg a s manzelkou se chceme pokusit...

Vedlejší projevy léčby syfilis

Vážená paní doktorko, v současné době jsem léčený pro syfilis. Léčba probíhá...

Vedlejší projevy po operaci tříselné kýly

Dobrý den, Mám přibližně tři týdny po operaci pravé tříselné kýly (klasicky)...

Vedlejší účinek antikoncepce či příznak chronické žilní nedostatečnosti?

Dobrý den, antikoncepci beru již od 15-ti let. a od té doby beru již třetí....

Vedlejší účinek antikoncepce nebo něco jiného?

Dobrý den už pět měsíců beru antikoncepci Yadine. Dříve jsem měla jiné. A asi...

Vedlejší účinek atb

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda mohou antibiotika způsobit tyto vedlejší...

Vedlejší účinek léku

Dobrý den. včera mi syn nechtěně škrábl do oka. Byla jsem na pohotovosti kde...

Vedlejší účinek léku

Mám ulcerosní kolitidu,léčenou Pentasou,Medrolem a do nedávné doby i Entokordem,ten...

Vedlejší účinek Norethisteronu


Vedlejší účinky

Dobrý den, před dvěma měsíci mi byly praktickou lékařkou nasazeny prášky...

Vedlejší účinky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s vedl. účinky injekcí k umrtvení...

Vedlejší učinky

Dobrý den, za jak dlouho se po užívání antikoncepce dostaví vedlejší učinky?

Vedlejší účinky AD


Vedlejší účinky antibiotik

Dobrý den, užívám od minulého čtvrtka antibiotika Klacid 500. Lečím se se zánětem...

Vedlejší účinky antidepresiv


Vedlejší účinky antidepresiva

Dobrý den, MUDr mi nasadila triticco 150 zacal jsem na 75mg ... a je mi celej...

Vedlejší účinky antikoncepce


Vedlejší učinky asentry


Vedlejší účinky aurorixu
