Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vedlejší účinky substituční terapie hypotyreozy

Endokrinologie Michaela 23.12.2020

V polovině října mi byla diagnostikována hypotyreóza.Hodnoty TSH 7,610, FT411,0. Asi půl roku před tím jsem se necítila dobře (pocity otupělosti, únava, brnění rukou...) Byla mi nasazena léčba Euthyroxem 3 týdny 1/2 tbl. 75mg a dále 75 mg denně. Zpočátku jsem se cítila celkem dobře , při zvýšení dávky se objevily asi po 14 dnech palpitace, tachykardie, úzkosti, nespavost. Náběr z konce listopadu byl TSH 1,99 a FT4 13,4 a bylo mi lékařem potvrzeno, že léčba je nastavená dobře. Stále jsou dny, kdy se cítím velmi špatně, jsem unavená, cítím tlak na hrudníku, stres, úzkost, nechutenství, nauzea a v takových to dnech jsem si všimla častého nucení na močení. Ty intervaly mezi tím kdy je mi úplně dobře a kdy je mi téměř celý den zle se sice prodlužují, ale stále mi není dobře alespoň jednou týdně. Mám být jen trpělivá a doufat, že se vše postupně zlepší?

Odpovídá lékař:

MUDr. Lenka Smejkalová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Michaelo.
Děkujeme za Váš dotaz. Dle laboratorních hodnot je štítná žláza je kompenzována. Je na zvážení, zda Vaše potíže nejsou způsobeny i jinými problémy. Váš dotaz předávám specialistovi k odbornému vyjádření, stran endokrinologické terapie. Vyčkejte prosím na jeho odpověď. Přeji hodně štěstí a brzkou kompenzaci stavu.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Jandíková Ph.D.

Specializace: Diabetologie, Endokrinologie‎ Pracoviště: Nefromed, Praha 6

Dobrý den, užívání substituce hormonem štítné žlázy by nemělo mít žádné vedlejší účinky v případě, že je dávka správná. Odběry na konci listopadu jsou v pořádku, určitě bych je ještě jednou zopakovala, ještě může doběhnout vliv výše dávky na tyto hodnoty. Doporučuji po domluvě s praktickým lékařem kromě štítné žlázy hledat i jinde. Důvodem nemusí být jen štítná žláza.
S pozdravem
Jandíková

Související dotazy

Zulbex- vedlejší účinky
Dobrý den, Mám dotaz ohledně refluxu žluči do žaludku....
Dobrý den, můžou se vedlejší účinky antikoncepce projevit...
Vedlejší učinky
Dobrý den, za jak dlouho se po užívání antikoncepce...
Vedlejší účinky
Dobrý den, před dvěma měsíci mi byly praktickou...
Kotvičník zemní a jeho účinky
Dobrá den je mi 14let a před třemi dny jsme začal pít...
Vedlejší účinek psychofarmak
Dobrý den beru léta antidepresiva nejprve Seropram...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vedlejší účinky léku po infartku

Dobrý den, chtěl jsem se Vás zeptat na problém který mám. Před měsícem jsem...

Vedlejší účinky léku Zaldiar

Prosím o informaci zdali u léku Zaldiar/který užívám při velkých bolestech páteře...

Vedlejší účinky Medrolu a Diprofosu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Vás názor. mám revmatoidní artriditu...

Vedlejší účinky na sukl.cz

Dobrý den,prosím o info ohledně vedlejších účinků léku Controloc,kde je napsáno,že...

Vedlejší učinky Neurolu

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat,během asi 5 dnů jsem užila 12 tbl Neurolu 1,0mg,Neurol...

Vedlejší účinky očkování

Dobry den, koncem roku mi po 15 letech koncila platnost ockovani proti tetanu....

Vedlejší účinky Oestrogelu

Dobrý den pane doktore, měla bych dotaz ohledně hormonální léčby, která byla...

Vedlejší účinky Olwexya

Dobrý den, bral jsem asi 4 měsíce 150 mg Olwexya. Z důvodu nezlepšení stavu...

Vedlejší účinky při užívání antikoncepce

Dobrý den, Začala jsem brát HA první den menstruace. Po 4 dnech, kdy mi perioda...

Vedlejší účinky psychofarmak

Dobrý den, chci se zeptat co způsobuje Anafranil při současném pití kofeinových...

Vedlejší účinky tricyklických antidepresiv

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, jaké jsou významné vedlejší účinky tricyklických...

Vědomné předávkování léky

Dobrý den, je mi 14 let a během posledních tří dnů jsem denně spolykala cca...

Vedro a spánek

Dobrý den. Již cca týden trpím nespavostí a usnu až když unavím oči, tak že...

Veg. Dysfunkcia

Dobry den, pred par mesiacmi mi po komplikaciach vsetkeho mozneho druhu, bolesti...

Veganská dieta a vyšetření krve

Dobrý den, jsem 4 roky vegan, ráda bych si nechala zkontrolovat krev. Půjdu...

Vegetariánská strava a třes rukou

Dobrý den Asi před rokem sem zaregistroval mírný třes rukou, a v poslední době...

Vegetariánství

Čo si myslíte o vegetariánstve o tom, že človek ktorý je vegetarián sa dožije...

Vegetariánství a fibróza jater

Dobrý den. Prosím, lze při pokročilé fibróze (až cirhóze) jater s toxickou příčinou...

Vegetariánství a těhotenství

Dobrý den, moje partnerka je těhotná v 5. měsíci. Je vegetariánka. Nejí žádné...

Vegetariánstvi´

Dobrý den, jsem asi 2 měsíce vegetarián. Jsem čerstvý a tudíž nezkušený, obávám...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Potíže od páteře

Dobrý den, dovoluji se na vás obrátit se žádostí o pomoc při hledání odpovědi...

Mirna dilatace strevnich klicek

Dobrý den, ve 22 týdnu těhotenství jsem byla na ultrazvuku a bylo mi zjištěno...

Brnění levé strany obličeje

Dobrý den. Už delší dobu Pociťuji brenín levé strany obličeje. Dodám že mám...

Atarax


Zvětšené krční uzliny

Dobrý den, mám mírně bolestivé a zvětšené krční uzliny, nicméně nemám teplotu,...

Oramellox

Dobrý den! Léčím se ze zánětem ramenního kloubu.Dostala jsem lék Oramellox...

Zánět zubu a antibiotika

Dobrý den, v úterý dne 14.7. jsem šla na resekci zubů.. Mám stehy na horním...

Zvýšený srdeční tep

Dobrý den, prosím Vás o radu...trvá mi to asi rok a půl a intervaly se zkracují....

Hlen ve stolici, CT kolonografie, obava z rakoviny střeva

Dobrý den, prosím vás o jasné a podrobné odpovědi na mých několik dotazů. Situace...

Sertralin a alkohol

Dobrý den, chtěla by jsem se zeptat jestli se může něco stát, když při užívání...

Poruchy vyprazdňování u miminka

Dobrý den, můj dotaz se týká mé 7týdenní dcery. Našídoktorce důvěřuju, ale chtěla...

Hypodenní formace v kraniální části pankreatu-spíše benigní léze

Paní doktorko, na CT ložisko vzhledu hamangiomu, hypodenzní formace v kranialní...

Fialovějící prsty na nohou

Dobrý den, mám dotaz ohledně fialovění prstů u nohou. Je to zvláště po pobytu...

Cystis ovarii l.dx., susp. teratoma

Dobry den, od roku 2011 jsem sledovana pro cysty na obou vajecnicich. V roce...

Kavernom

Dobrý den, stalo se mi, že jsem v práci zkolabovala a ztratila vědomí, nic...

Popis EKG

Dobry den. Chtel bych se zeptat na hodnoty ekg. Dekuji

Sono slinivky

Dobrý den, už dva roky mám různé trávící potíže, původně jen tlak pod oběma...

Bolest prsou, cysta na vaječníku

Dobrý den, je mi 20 let a snažíme se s přítelem otěhotnět (snažíme se už rok),...

Antikoncepce.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na dvě otázky. Mám antikoncepci Jangee 0,03/3mg...

Hnis a smrad v pupíku

Dobry den.chci se zeptat.dnes jsem zjistila ze mi zapáchá pupík a neco mi z...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.