Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Virosa

Praktické lékařství Soňa 22.2.2017

Dobrý den, již delší dobu (asi od ledna) mě trápí bolesti v podbřišku. Už jsem byla 2x na gynekologii, kdy mi lékař určil diagnózu - zánět děložního hrdla (provedl klasické vyšetření + vnitřní ultrazvuk). Napsal mi antibiotika (Doxybene 100 mg). Poprvé jsem je brala 5 dnů po 12. hodinách, vypadalo to, že můj problém je vyřešen, ale po cca 3-4 týdnech se bolest v podbřišku vrátila. Gynekolog léčbu zopakoval s tím, že předtím cca týden zřejmě nestačil, přičemž antibiotika doporučil brát 3 týdny. K bolestem v podřbišku se přidala i potřeba častého močení, přičemž pocit plného močového měchýře zůstává i po vymočení. Při močení mě nic nepálí, neřeže, nebolí. Radši jsem si zašla i k praktickému lékaři, který nechal udělat rozbor moči, ale výsledky byly v pořádku. V mezidobí jsem dostala menstruaci, přičemž první dva dny mě podbřišek bolel tak, jak mě při těchto dnech vždy bolívá (mám velké bolesti a 1-2 dny silnou menstruaci, antikoncepci již několik let neberu). Asi po 2 dnech bolesti v podbrišku ustály a pocit, že potřebuji často močit, i pocit plného močového měchýře také. Nyní mi menstruace končí a občasné bolesti v pobrišku se objevily zase, stejně tak i pocit častého močení. Mám poslední tobolku atb a nevím, co mám dělat dál po dobrání, pokud tyto problémy nepřestanou. Už jsem z toho psychicky špatná. Prosím, poraďte mi, co mi může být? Měla bych zase zajít na gynekologii? Můžou pocity častého močení a plného močového měchýře způsobovat ty atb? Nebo by se mohlo jednat o urologický problém, když vyšetření moči dopadlo v pořádku? Nebo by mohlo jít o závažnější gynekologický problém? Je mi 33 let, děti nemám, na gynekologii jsem sledována kvůli děložnímu čípku. Předem děkuji za Váš názor.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Je pravděpodobné, že infekce byla úporná, kromě bakteriálního původu se zřejm...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

EBV virosa + gyn. problém
Dobrý den, před dvěma roky mi byla zjištěna EBV virosa...
Virosa
Dobrý den, cca 2 dny mám již silnější rýmu a nyní...
Virosa
Dobrý den, už asi 14 dní cítím na plicích v oblasti...
Virosa
Bolesti pod hrudním košem a tři nadýchnutí pálení...
Virosa
Dobrý den, prosím o Váš názor ohledně zdravotního...
Virosa
Co vás trápí, jak dlouho problém trvá, berete nějaké...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Viridující bakterie

Dobrý den, už více než 6 měsíců léčím viridující sreptokoky ,ale zádné antibiotika...

Viridující streptokok v dolní cestě dýchací

Dobrý den, mám problém se zahleněním již řadu let. Nekašlu, ale každý den vyplivuji...

Viridující streptokoky v moči

Dobry den, co znamenaji viridujici streptokoky v moci 10^2 a jak se tam mohou...

Virologie moč

Dobrý den, byl jsem na odběru moči a byl mi zjištěn jeden "nezávažný"...

Virosa

Dobrý večer . Chtěla bych se prosím zeptat. Ráno beru prášek na štítnou zlazu...

Virosa

Dobry vecer, v nedeli 8.3. Jsem mela odpoledne 38 stupňů teplotu, bez příznaků....

Virosa

Dobrý den pane lékaři,nebo lékařko, Obracím se na vás, jelikož jsem zrovna...

Virosa

Dobrý den, postihla mne nejspíše klasická viróza - bolest v krku při polykání...

Virosa

Dobrý den, prosím o Váš názor ohledně zdravotního stavu mé dcery (20 měsíců)....

Virosa

Dobry den, uz od 20.12.16 jsem nemocna. Nejdrive jakoby viroza- Augmentin, nepomohlo,...

Virosa

Dobrý den, od nedávna mě bolelo v krku. Stala se z toho rýma a zaléhají mi uši....

Virosa

Dobrý den, potřebovala bych poradit.... Už několik týdnů mě trápí velká únava...

Virosa

dobry vecer pane doktore muj syn 6 let mel vysoke teploty ma natekly krk a krcni...

Virosa

Dobry den Je mi hrozná zima co to znamená Teplota 36 ,Má rodima spí v...

Virosa

Dobrý den, prodělal jsem nemoc na které jsem bral antibiotika Augmentin 1 g...

Virosa

Vážená paní doktorko, vážený pane doktore, je mi 32 let, donedávna jsem poměrně...

Virosa

Dobrý den, Zhruba v září se mi začalo hůře dýchat, občas mě píchlo v zádech...

Virosa

Dobrý den, už asi 14 dní cítím na plicích v oblasti hrudníku pocit jako bych...

Virosa

Bolesti pod hrudním košem a tři nadýchnutí pálení a slabá bolest pod levým...

Virosa

Chtěla bych se zeptat mám teplotu 36,7 bolí mě hlava cejtim tělesnou slabost...