Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vliv antikoncepce na otěhotnění

Gynekologie Lucie 3.5.2017

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Od 16ti let beru antikoncepci Azalia neustále v kuse. Před pár měsíci jsme se s přítelem rozhlodli, že by jsme chtěli miminko. A tak jsem Azalii vysadila. Je to již 4 měsíc, menstruace se mi dostavuje cca s 6-10denním spožděním, trvá 6,7 dnů. Chci se jen zeptat, nemá na to dlouholeté užívání HA nějaký horší vliv? :-/ Děkuji za odpověď, Lucie

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Králová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den, slečno Lucie, užívání antikoncepce v brzkém období, kdy žena ještě dospívá, tak může mít v pozdější době u některých žen vliv na otěhotnění. Dle studie byla snížená plodnost zaznamenána u 15 % žen. Vliv má věk, hmotnost, poruchy menstruačního cyklu.
Je zhruba 70% šance na těhotenství do půl roku od vynechání antikoncepce a 80% do jednoho roku. S pozdravem MUDr. Obrová.

Související dotazy

Antikoncepce a otěhotnění
Dobrý den.Užívala jsem antikoncepci Minerva.Minulý...
Jaký vliv má použití tabletky proti početí na budoucí otěhotnění?
Dobrý den, ráda bych se zeptala jaký vliv má použití...
Otěhotnění při antikoncepci
Dobrý den, mám dotaz. Přešla jsem na novou antikoncepci...
Možnost otěhotnění
Zdravím... Když jsme měli pohlavní stykl s partnerkou...
Možnost otěhotnění při vynechání antikoncepce
Dobrý den užívám HA minisiston ale po 7 denní pauze...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vliv antibiotik při plánování těhotenství

Dobrý den! Kvůli podezření na boreliózu jsem dostala antibiotika na 20 dní....

Vliv antibiotik při početí dítěte


Vliv antibiotika na antikoncepci


Vliv antibiotika na antikoncepci


Vliv antidepresiva na kognitivní funkce


Vliv antidepresivním léků na mozek


Vliv antikoncepce


Vliv antikoncepce


Vliv antikoncepce Azalia na mateřské mléko


Vliv antikoncepce na menstruační cyklus


Vliv antikoncepce na psychiku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s negativním vlivem...

Vliv antikoncepce na zánět moč. měchýře


Vliv antikoncepce na zdraví


Vliv antikoncepčního tělíska na rozvoj akné, cysty a mastné vlasy

Dobrý den, cca 13 let jsem brala antikoncepci. Poslední cca 4 roky jsem ji brala...

Vliv antimykotik na výsledky testování pohlavně přenosných nemocí

Dobrý den, žiju ve VB a lékař mi zde udělal pro jistotu testy na pohlavně přenosné...

Vliv astmatickych leku na hlasivky


Vliv ATB Doxybene na HA Belara


Vliv ATB na HA

Dobry den, chtela bych se zeptat, zda kdyz beru HA pravidelne (+/- 2h) vice...

Vliv ATB na imunitu


Vliv betablokátoru na krevní tlak, nižší tep


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Díry v zubech

Dobrý den, Mám na zubech díry pravděpodobně od bakterií. Mam je tam cca tři...

Menstruace, koupání bez tampónu

Dobrý den, jsem na dovolené a dostala jsem menstuaci. Tampony jsem nikdy nepoužívala,...

Tlak v krku na pravej strane

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na môj problém aj niekoho iného. Mám už asi...

Lék Guajacuran

Dobrý den, vážená poradno, v nedávné době jsem se na Vás obrátila s dotazem...

Zvětšená pravá krční mandle.

Dobrý den, již nějakou dobu mám zvětšenou krční mandli na pravé straně, na angíny...

Vyrážka

Dobrý den, můj přítel má už 14 dní ošklivou vyrážku po celém těle. Je zarudnutá,...

Bolest mezi lopatkami spojená s pálením žáhy

Dobrý večer pane doktore, měla bych na Vás moc prosím otázku. Je mi 39 let,...

Lupání v uchu

Dobrý den , mám takový problém že už cca 1 rok mi intenzivně praská v pravém...

Epilace

Dobrý den, je pro mě bezpečná IPL epilace nohou, podpaží a třísel, když jsem...

Neustálý pocit plného moč. měchýře

Dobrý den, je mi 19 let a mám neustálý pocit plného močáku chodím třeba každých...

Zlomenina obou kostí předloktí u 8 letého dítěte

Dobrý den,dcera po padu utrpěla zlomeninu obou kosti předloktí v dist.třetině...

Zaléhání uší v těhotenství

Dobrý den, již delší dobu mne trápí zaléhání v uších, jsem nyní v 8 měsíci těhotenství,...

Padání vlasů

Dobrý den, obracím se na vás, protože už jsem opravdu zoufalá, vyzkoušela jsem...

Probiotika - pálení žáhy

Dobrý den, před asi dvěma lety mě začala pálet žáha více než bylo zdrávo....

Lupání v koleni po operaci kolene

Dobrý den, chci se zeptat. Mám rok od operace kolene. Nyní mě v něm něco preskakuje...

Hyperintenzní ložiska v bílé hmotě


Reakce po kousnutí hmyzem

Dobrý den, před týdnem mě v jižním Portugalsku u moře kousl hmyz do nohy,...

Bolesti konečníku po stolici

Dobrý den. Už delší dobu, když chodím na záchod na velkou, bolí mě zakončení...

Krevní obraz

Dobrý den, synovi 7 let byl proveden krevní obraz, hodnoty má v normě, pouze...

Zvětšené ledvinové pánvičky

Dobrý den, pro opakované záněty močových cest jsem byla v létě na sonu břicha...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.