Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Vysazování léku Trittico AC

Chronická bolest Pavla 22.9.2014

Dobrý den paní doktorko,
již jsem Vám do poradny psala dotaz v červenci 2014, týkalo se to nežádoucích účinků po vysazení amitriptylinu. Užívala jsem roky amitritylin jako profylaktikum migrény- s dobrými výsledky na bolest hlavy, ale i tak se mi začaly objevovat úzkostné stavy, domluvili jsme se s panem doktorem na neurologii, že mi zkusí amitritylin nahradit Eliceou, bohužel jsme vysadili amitriptylin příliš rychle a pociťovala jsem celou řadu nežádoucích reakcí, zejména nespavost, únavu, nevolnost... tehdy jste mi doporučila, aby mi praktická lékařka ( v době dovolené mého neurologa ) předepsala Trittico AC 75. To mi pomohlo, od té doby jsem se již vyspal :-) , ale Eliceu jsem vysadila, bylo mi stále na zvracení...
Neurolog mi pak léčbu Tritticem schválil, jenomže se mi bolesti hlavy opět výrazně zhoršily, tak mi navrhl vrátit se k amitritylinu, pan doktor ale nemá moc zkušeností s vysazováním těchto psychofarmak a já mám obavy, abych to zase nějak neuspěchala ...vím, že by se oba léky neměly užívat současně ( pravděpodobně kvůli riziku serotoninergního syndromu ), vím, že se Trittico musí vysazovat pozvolna, ale jak tedy vysadit Trittico a znovu začít amitriptylin brát? Ještě bych měla zmínit, že jsem užívala pouze 1/3 tablety Trittica aC 75... jsem velmi vnímavá vůči účinkům léků a mám necelých 50 kg...
Ještě bych se ráda zeptala, zda je možné brát k amitriptylinu nějaký lék proti úzkostem, bojím se, že se mi opět vrátí... Vím, že tricyklická antidepresva jsou dnes již obsolentní, ale na mé migrény jsme vyzkoušeli hodně jiných léků ( betablokátory, topiramát, valproát,...), bez úspěchu... Nevím si už opravdu rady,mám velmi časté bolesti( kolem 20 dní v měsíci), k tomu malé děti a zaměstnání... budu Vám, paní doktorko, moc vděčná za odpověď.
Děkuji. Pavla K.

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Vážená paní Pavlo, s indikací psychoaktivních látek nelze hazardovat a jejich ordinace přes internetovou poradnu nemůže být spolehlivá. Doporučuji Vám obrátit se v rámci tzv. second opinion (druhého názoru) na jiné neurologické pracoviště a domluvit se na úpravě léčby. S pozdravem, MH.

Související dotazy

Vysazování léku Trittico Ac
Pane doktore, již jsem Vám do poradny psala dotaz v...
Trittico
Dobrý den pane doktore, je nějaký velký rozdíl v Tritticu...
Vysazování mirtazapinu
Dobrý den, cca 4 roky užívám Mirtazapin 15 mg na potíže...
Trittico 75
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je škodlivé dlouhodobé...
Trittico
Dobrý den, od 13.8.2018 (tedy 8x) po domluvě se...
Vysazení léku Trittico; Prothazin místo Zolpidemu
Dobrý den, chtěl bych vás požádat o několik rad ohledně...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vysazování benzodiazepinů

vzhledem neustále řetězově se opakujících rodinných tragedií,jsem na radu kamarádky...

Vysazování betaxololu

Dobrý den, chci se zeptat, vyběhl jsem rychle po 2 schodech cca 20 schodů se...

Vysazování citacec 10

Dobrý den,měla bych prosbičku jak pomalu se mají vysazovat prášky.Vysadila jsem...

Vysazování DEPAKINE, Dcera 4 roky

Dobrý den, mám dotaz ohledně vysazování Depakine. U dcery ve 2 letech po 4 záchvatu...

Vysazování Frontinu

Kvoli panickej poruche mi bola predpisana elicea 10 mg a frontin 0,25 mg 4 x...

Vysazování kortikoidů

Dobry den, neurolog mi predepsal na problemy s otokem plotenky L5/S1 a okolnich...

Vysazování Lamictalu

Dobrý den, pane doktore, z důvodu plánovaného těhotenství vysazuji Lamictal....

Vysazování Lanzulu

Dobrý den, prosím o radu gastroentrologa. Beru dlouhodobě Lanzul, v současnosti...

Vysazování léku rivotril

dobrý den,nedaří se mi vysazovat rivotril,prosím,poradte,jak postupně vysazovat...

Vysazování léku Trittico Ac

Pane doktore, již jsem Vám do poradny psala dotaz v červenci 2014, týkalo se...

Vysazování Lexaurinu

Dobrý večer. vysazuji Lexaurin 3mg. beru půlku,ale je mi čšpatně na zvracení...

Vysazování Lexaurinu

Dobrý večer.Chtěla bych se zeptat.Brala jsem cipralex 10mg ráno a večer Lexaurin...

Vysazování Martazapinu

Dobrý den, po vzájemné domluvě s psychiatrem jsme se dohodli na postupném...

Vysazovani Medrolu

Dobrý den, rada bych se zeptala na průvodní projevy vysazovani Medrolu. Po peti...

Vysazování Mirtazapinu

Dobrý den, prosím o radu- před 1 rokem jsem začal brát antidepresiva (mirtazapin...

Vysazování mirtazapinu

Dobrý den, cca 4 roky užívám Mirtazapin 15 mg na potíže s usínáním související...

Vysazování Mirtazapinu

Dobrý den, od svého lékaře mám povoleno vysadit Mirtazapin 15 mg (který užívám...

Vysazování Naxalganu

Dobrý den, od 9.2. 2021 beru Naxalgan. Nejsem epileptik, nemám epilepsii!!!...

Vysazování Xanaxu v těhotenství

Dobrý den, já jsem sem již myslím psala dotaz ohledně miminka a moc hezky jste...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Moč

Dobrý den, nevím úpně přesně, jak popsat můj problém... ale poslední dobou mám...

Pupínek na klitorisu

Dobrý den. Ráda bych se na Vás obrátila s dotazem.Prave jsem objevila pupinek...

Na Mauriciu (5 hvězdičkový hotel, all inclusive pobyt) mě jednou v noci zastihli zažívací problémy

Dobrý den, ráda bych se zeptala na další názor na své zdravotní problémy, už...

Nehet na malíčku

Dobrý den, snad již odjakživa mám špatné a nemocné nehty na nohou, avšak pouze...

Boulička v ušním lalůčku

Dobrý den,chtěla bych se zeptat asi před týdnem jsem si objevila v ušním lalůčku...

Prohluběn na hlavě

Dobrý den, u mého 17-ti letého syna byla včera zjištěna prohlubeň na temeni...

Extrasystoly

Extrasystoly Dobrý den Můj dotaz spočívá v nebezpečnosti extrasystol, které...

Bolest malíčku a prsteníčku

Přeji pěkný den - potíže mám asi 4 měsíce a to bolesti na 2 prstech malíčku...

Zácpa po operaci

Dobrý den, tatínek je druhý den po robotické operaci prostaty, už může pít...

Bolestivý a červený klitoris

Dobrý den, nastal mi takový problém, po draždení klitorisu rukou od prítele....

Cysta dutin

Dobrý den, již skoro dva měsíce řeším dutiny. Má to ale asi dlouhou historii......

Úzkostné stavy při usínání

Dobry den. Chtela bych se zeptat, zda existuje nejaka diagnoza na muj zvlastni...

Boulička na uším lalůčku

Dobrý den. předevčírem (středa) jsem na večer zjistil, že mám na ušním lalůčku...

Křeče v žaludku

Dobry den, momentalne jsem na dovolene v zahranici (na Mauriciu) a jiz 6. Dnem...

Plíseň nehtu

Dobrý den, kojím a objevila se mi plíseň na nehtu. Prosím mohu používat canespor...

Piha verzus melanom

Dobrý den, cca před 4 lety se mi udělala piha a zdá se mi, že se trošku zvětšila,...

Zánět dutin

Dobry den chtela bych se zeptat trapi mne hrozna bolest dutin byla jsem ted...

Různorodé obtíže

Dobrý den, zhruba 5-7 let mívám po ránu ucpaný nos(plné dychací cesty) a celkově...

Krvácení z penisu

Při divočejší souloži dochází u mě ke krvácení z penisu. Krve bývá docela dost....

Keloidní jizva

Dobrý den, 8leta dcerka má v oblasti ohybu nohy na nartu velikou keloidni jizvu...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.