Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Výsledky testu

Praktické lékařství AnetaK 8.4.2014

Dobrý den, synovi (5 let) dělali na imunologii krevní testy s těmito výsledky: Biochemie - základ - CRP 0,0 mg/l, ref. mere 0,0 - 5,0; ASLO 210 U/ml, ref. meze 0,0 - 200,0. Sérologie EBV/VCA IgG 591,0 U/ml, ref. meze 0,0 - 20,0; EBV/VCA IgM < 10,0 U/ml, ref. meze 0,0 - 20,0; EBV/EBNA IgG < 3,0 U/ml, ref. meze 0,0 - 5,0; EBV/EA IgG < 5,0 U/ml, ref. meze 0,0 - 10,0. Nejasný nález, aktivní infekce nebo normální seropozitivní nález EBV bez tvorby EBNA?, vhodné nález konfirmovat metodou WB.
U dcery (6 let) byly tyto výsledky: Biochemie - základ - CRP 0,2 mg/l, ref. mere 0,0 - 5,0. Humorální imunita – IgG 8,1 g/l, ref. meze 5.00 – 13.00; Sekreční IgA 444,0 mg/l, ref. meze 10.0 – 250.0; IgM 0,73 g/l, ref. meze 0.40 – 1.80; celkové IgE 2,5 IU/ml, ref. meze 2,0 – 60. Můžete mi tyto nálezy vysvětlit srozumitelnou formou. Děkuji za odpověď

MUDr. Aleš Ducháček
Odpovídá lékař:

MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Praktický lékař, Ostrovského 253/3, 150 00 Praha-Smíchov

Dobrý den, velice se omlouvám, ale není možné komentovat jakékoliv laboratorní výsledky bez znalosti celkového zdravotního stavu pacienta a hlavně bez informace o tom, proč vlastně byly dané krevní testy prováděny. Ohledně vysvětlení významu výsledků je tedy třeba se obrátit na toho lékaře, který doporučil testy provést. Lze jen orientačně říci, že dané výsledky nic zvláštního neprokazují...

Související dotazy

Darování plasmy a test na HIV
Dobrý den, mám dvě otázky. 1) Je možné při dlouhodobém...
Testy
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zdali je v ČR možné...
Testy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Včera i dneska jsem...
Výsledky testů na pohlavní nemoci
Dobrý den, rád bych se Vás zeptal, zda mi můžete poradit...
Testy na syfilis
Dobrý den, mám ještě doplňující otázku k dotazu #237935,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Výsledky štítné žlázy u dítěte

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor výsledků mé téměř 2,5 leté dcery. Dcera...

Výsledky štítnej žlazy

Dobrý deň Potrebovala by som poradiť moja mamka bola pred nedávnom v endokrinologickej...

Výsledky těhotenských testů

Dobry den chtěla bych se zeptat zda je normali v začátku tehotensty tehotensky...

Výsledky testov

Dobrý deň, bol som dnes na krvných testoch a chcem sa informovať či moje hodnoty...

Vysledky testu

Dobry den, chtela bych se zeptat. muj prakticky lekar mi delal kompletni krevni...

Výsledky testů

Dobrý den, jsem ve 28. týdnu a 8.3. jsem měla odběr na jaterní testy: serum...

Výsledky testů

Dobrý den,chci se zeptat jsem až za měsíc objednaná na endokrinologii.Mám výsledky...

Výsledky testů

Dobrý den, můžete mi prosím vysvětlit, jestli mám dle níže uvedených výsledků...

Výsledky testů

Dobrý den pane Doktore, dělali mi krevní odběry a nevím co znamenají, k lékaři...

Výsledky testu

Dobrý de pane doktore chtěla bych se zeptat opakovaně jsem byla na prohlídce...

Výsledky testů alergologie

Dobrý den, není mě jasný už trochu starý vyšetření na alergologii, kde pod testama...

Výsledky testu borelioza

Dobrý den, v květnu mi byl proveden již druhý test na boteliózu, zatímco u...

Výsledky testů krve

Dobrý den, na konci minulého roku jsem byla na alergologii na testech krve na...

Výsledky testů na pohlavní nemoci

Dobrý den paní doktorko, nechala jsem si udělat testy na pohlavně přenosné...

Výsledky testů na pohlavní nemoci

Dobrý den, rád bych se Vás zeptal, zda mi můžete poradit co znamenají výsledky...

Výsledky testu protilátek

Dobrý deň, v dosledku pretvávajúcih bolestí močovej trubice a močového mechúra...

Výsledky testů štítné žlázy

Dobrý den, před plánovaným těhotenstvím mi byla na doporučení gynekologa odebrána...

Výsledky testu štítné žlázy

Dobrý den, za poslední půl rok jsem přibrala 10kg. Moje životospráva tomu...

Výsledky testu štítné žlázy z krve

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co znamenají hodnoty výsledků z krevního odběru....

Výsledky testu z moči

Dobrý den paní doktorko, pokusím se popsat svůj dotaz co nejstručněji. Jde...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Svědění v ochlupení - doporučené odstranění,vyšetření po letech

Dobrý den.Před několika lety jsem měl červené fleky v ochlupení genitáliích,které...

Bolesti břicha a nadýmání

Dobrý den, již přes měsíc mám bolesti břicha v různých lokalitách, celkově...

Povinnost očkování proti tetanu

Dobrý den, vaše poradna nedávno informovala jednoho uživatele, že ze zákona...

Užívání sorbiferu durules

Užívám Sorbifer Durules v dávkování 4 x týdně jednu tabletu ráno. Mám tyto...

Dlouhodobě se opakující bolest hlavy v oblasti pravého spánku

Dobrý den, moje přítelkyně má už delší dobu problém s bolestmi hlavy v oblasti...

Naražená záda

Dobrý den.Před 6 dny jsem uklouzla jsem na lede a spadla jsem plnou vahou na...

Pásový opar

Dobrý den,mám pásový opar,lékař mi předepsal herpesin ,vyrážku si ošetřuji tekutým...

Bolest po vytrhnutí osmičky

Dobrý den, týden po vytrhnutí pravé spodní osmičky mě začala bolet pravá strana...

Chronická autoimunní thyreoiditis, potíže, dávkování Letroxu

Dobrý den, jsem řadu let léčena Letroxem s dávkováním 6x týdně 100ug, poslední...

Udělala se mu boule na krku

Dobrý den , mam 3 týdenní miminko a udělala se mu boule na krku , podle umístění...

Nemožnost se plně nadechnout až dušení

Vážená paní doktorko, už 10 dní mám velký problém s dýcháním. Je mi 22 let,...

Prasklá cysta v děloze

Vážený pane doktore, 30.září jsem byla na pravidelné prohlídce u svého gynekologa....

Tvrdé kuličky v šourku

Dobrý den, je mi 21 let a před nějakou dobou jsem zjistil, že mám uvnitř šourku...

Svědící znaménko

Dobrý den, nikdy jsem se znaménkama neměla potiže, ale asi před čtyřmi dny se...

Propadlé očkování proti tetanu

Dobrý den, je mi 31 let. Očkování proti tetanu jsem prodělala v roce 1993 (ve...

Bolest pod levým žebrem

Pane doktore již 3 měsíc mě bolí pod levým žebrem směrem k trojuhelníku.Je...

Bolest podbřišku

Dobry den, chtela jsem se zeptat jestli by to mohl byt priznak na slepe strevo.Mam...

Natrzeny lytkovy sval a achilovka

Dobry den, 18. cervna jsem pri behani spatne slapla pricemz prvni diagnoza...

Aknenormin a vitamín A

Dobrý den, na svou problematickou pleť užívám Aknenormin. Vím, že se při léčbě...

Kašel,bolet na prsou

Dobrý den,již třetím týdnem se potýkám s kašlem, hlenovitý kašel doprovázený...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
Představte si prostředí, kde se vždy setkáte s pozorností, kterou očekáváte.
* registrací neměníte svého lékaře.