Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Výsledky testu z moči

Urologie Lenka 5.6.2013

Dobrý den paní doktorko,
pokusím se popsat svůj dotaz co nejstručněji. Jde o to, že mě praktický lékař poslal na preventivní odběr krve a také jsem měla přinést ranní moč. Krevní obraz nebyl úplně v normě, bohužel podobné výsledky mám již cca 5 let, takže dejme tomu, že v rámci mojí normy ano. Nicméně výsledky z moči byly dle dr. "ošklivé". Vyšly bílkoviny na 2 křížky, také leukocyty na 3 křížky, nevím, zda krev v moči, to už si bohužel nepamatuju. Lékař mi chce nasadit Biseptol, jenže já nemám žádné obtíže a navíc na atb špatně reaguji, tak se jim snažím co nejvíce vyhnout, nicméně pokud by to bylo nutné, brala bych je, ale tohle se mi zdá divné. Opravdu je možné mít tak špatné výsledky z krve a nemít žádné příznaky? Musím tedy přiznat, že jsem možná v době, kdy byl odběr moči měla horší pitný režim a odběr nebyl proveden dle příruček (omytí před odběrem atd.), ale nyní jsem navýšila příjem tekutin a dnes ráno jsem si zašla jako samoplátce na stejné vyšetření moči (tj. po týdnu od prvního odběru) a vše mi vyšlo negativní, pouze ph moči je nižší 5,0 a hustota 1,014, nicméně o tom vím, že mám trochu problém s překyselením. Tak teď jsem trochu na vážkách, zda tedy ten Biseptol nasazovat nebo ne, protože nechci riskovat, že se mi tím rozhodí pracně získaný "klid" organismu. Potýkám se s chronickou boreliozou. Bohužel musím přiznat, že za lékařem se mi s tímto nechce, protože by se mu asi nelíbilo, že ho "obcházím", i když to tak nebylo myšleno. Jen mě trochu mrzí, že v dnešní době se na všechno dávají atb. a pak když je jich potřeba, tak nezabírají, čehož jsem zářným příkladem. Dr. říkal, že Biseptol není ATB, že je to chemoterapeutikum, je to tak? Děkuji moc za Vaši odpověď, zda je tedy možné, aby se výsledky z moči takto rychle změnily a zda je možné prozatím vyčkat s nasazením léčby. Hezký den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urogynekologie, Urologie‎ Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Pokud máte kontrolní výsledky negativní a nemáte žádné příznaky, tak není nutné nasazova...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Výsledky testů na pohlavní nemoci
Dobrý den, rád bych se Vás zeptal, zda mi můžete poradit...
Darování plasmy a test na HIV
Dobrý den, mám dvě otázky. 1) Je možné při dlouhodobém...
Testy
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zdali je v ČR možné...
Testy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Včera i dneska jsem...
Ovulační testy
Dobrý den, s přítelem jsme se rozhodli, že chceme...
Test na pohlavní nemoci
Dobrý den, měl bych na Vas prosbu ohledne testu na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Výsledky testů alergologie

Dobrý den, není mě jasný už trochu starý vyšetření na alergologii, kde pod testama...

Výsledky testu borelioza

Dobrý den, v květnu mi byl proveden již druhý test na boteliózu, zatímco u...

Výsledky testů krve

Dobrý den, na konci minulého roku jsem byla na alergologii na testech krve na...

Výsledky testů na cukrovku

Dobrý den. Byl jsem na vyšetření na cukrovku a mám dotaz? Můžete mi popsat...

Výsledky testů na pohlavní nemoci

Dobrý den paní doktorko, nechala jsem si udělat testy na pohlavně přenosné...

Výsledky testů na pohlavní nemoci

Dobrý den, rád bych se Vás zeptal, zda mi můžete poradit co znamenají výsledky...

Výsledky testu protilátek

Dobrý deň, v dosledku pretvávajúcih bolestí močovej trubice a močového mechúra...

Výsledky testů štítné žlázy

Dobrý den, před plánovaným těhotenstvím mi byla na doporučení gynekologa odebrána...

Výsledky testu štítné žlázy

Dobrý den, za poslední půl rok jsem přibrala 10kg. Moje životospráva tomu...

Výsledky testu štítné žlázy z krve

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co znamenají hodnoty výsledků z krevního odběru....

Výsledky toxoplasma

Dobrý den, chtěla jsem Vás poprosit o konzultaci nad výsledky vyšetření toxoplasmosy....

Výsledky toxpolasmoza

Dobrý den, mohla bych Vás poprosit ještě o jednu otázku a to o vyjádření se...

Výsledky Triple testu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli se při odběru z krve na Tripple test...

Výsledky Triple testu

Dobrý den, dnes jsem byla u svého doktora pro výsledky Triple testu, a bylo...

Výsledky TSH a příznaky

Dobrý den, před měsícem jsem absolvovala odběry krve, z kterých mi vyšla hodnota...

Výsledky tuberkulínového testu

Dobrý den, minulé úterý jsem byla na plicním oddělení na tuberkulínovém testu,...

Výsledky ultrazvuku

Dobrý den, moc bych Vás prosila, zda byste mi mohl ,,přeložit do lidské řeči"...

Výsledky ultrazvuku

Dobrý den,dnes jsem byla na ultrazvuku,a mám ve zprávě napsaná dle 1.UZ vyš.odp....

Výsledky ultrazvuku prsou

Dobrý den. Je mi 21let. Před půl rokem jsem byla na plastické operaci - zvětšení...

Výsledky urolog. vyšetření

pro silnou bolest pod pravým žebrem, kdy mi břicho ztvrdlo a nálezem krve v...