Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Vysoká žilní tromboza po operaci kolene

Cévy Markéta 29.11.2018

Dobrý den, jsem po úrazu kolene. Dne 10.10.proběhla operace - zpřetrhané vazy a odlomený kus čéšky (viz 1. propouštěcí zpráva). Domů jsem byla propuštěna s ortézou a měla jsem si píchat Fraxiparine 0,6. I přesto jsem byla 3.11. přijata k hospitalizace (propouštěcí zpráva 2.) pro trombózu (večer předtím mi otekl kotník a byl horký). Následně jsem byla propuštěna s nasazením Warfarinu. INR byl při posledním testu 2,3. Můj dotaz je hlavně ohledně trombozy, neboť každý lékař (ortoped, obvodní, rehabilitační) mi tvrdí něco jiného.
1) Režim? - obvodní doporučuje klidový režim s elevací končetiny, nesedět s nohou dolů, co nejvíce jí šetřit, ortoped tvrdí, že se klidně mohu již vydat na hodinovou procházku. A kdy by mělo být kontrolní sono? Od příjmu 3.11.se nic ze strany lékařů v ohledu s trombozou nedělo. Bolesti zmizely, otok se zmírňuje - oteklé zůstalo trochu koleno a otok z lýtka se sesunul do kotníku, kde zatím trvá.
2) dle lékařské zprávy mám trombozu v horní části dolní končetiny (iliaca a femoralis - což mi TEPRVE DNES sdělila po telefonu obvodní lékařka a já si našla názvy na internetu) - dle toho bych měla mít elastickou bandáž až k tříslům, ALE na ortopedii mě vázali a propoštěli mě domů s bandáží jen do půlky stehna (stejnou mi napsali i punčochu, kterou ale zatím neobléknu skrze otok na kotníku a na koleni po operaci). Jak má tedy správná bandáž vypadat?
3) Včera jsem byla na první rehabilitaci, rehabilitační sestra po mě chce cvičení bez bandáže, prý si jí klidně mohu sundat už doma a přijet na cvičení bez obvazů, ALE dle obvodní lékařky musí probíhat cvičení jen s bandáží - sundat si obvazy smím jen na krátkou sprchu. Jednodušší by pro mě bylo samozřejmě pohyb bez bandáže - brání mi to v procvičování pokrčení kolena, ale bojím se, abych cvičením bez bandáže nebyla kvůli tromboze v moc velkém riziku. Jizvu si ani nemohu doma masírovat a mazat jak mi říkala rehabilitační sestra, jelikož bandáž si sama zpět nedokáži uvázat.
Velice děkuji za Vaši odpověď
S přáním hezkého dne
Tauchmanová

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, paní Markéto, ad 1)Z hlediska trombozy určitě není zakázaná chůze, naopak je dle...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, souhlasím s panem doktorem. Co se týká trombózy chůze je možná, rehabilitace na k...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Operace kolene, endoprotéza
Dobrý den, v létě mě čeká operace kolene, totalitní...
Opakované operace kolene
Dobry vecer mela bych dotaz uz jsem po pate operaci...
Hluboká žilní trombóza
Začátkem dubna mi byla zjištěna trombóza PDK, zpočátku...
Operace kolene
Dobry den, jsem po artroskopii kolene (po urazu) ....
Žilní trombóza- správnost léčby
Dobrý den, Mamka Nyní byla se závěrem z UZ u cévního...
Žilní tromboza
Dobrý den, mám časté bolesti obou lýtek, ale více na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Vysoká tepová frekvence

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co je považováno za normální tepovou frekvenci?Byla...

Vysoká tepová frekvence při zánětu štítné žlázy

Dobrý den, mám zánět štítné žlázy a v poslední době vysoký tep. Ráno v posteli...

Vysoká tepová frekvence a štítná žláza

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat moje mamka a babička se léčily se šž, i já...

Vysoká tepová frekvence plodu v 1.trimestru

Dobrý den pane doktore, v 11 TT jsem byla na prvotrimestrálním screeningu na...

Vysoká tepová frekvence při běhu

Je mi 30 let a přibližně tři roky rekreačně běhám, asi 3x týdně. Při volném...

Vysoká tepová frekvence- tachykardie?

Dobrý den, mám problém. Dnes jsme si ve škole měřili tepovou frekvenci. Každý...

Vysoká tepová frekvence?

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak dalece se mám znepokojovat, jestliže mám...

Vysoká TF a sport

Dobrý den paní doktorko, je mi 26. let a označila bych se za aktivního amaterského...

Vysoka tlak

Dobry den.Je mi 55 roku a lecim se s vysokym tlakem.Vystridal jsem jiz spoustu...

Vysoká únava,vyčerpání,bolest břicha,nervnost

Velice Vás zdravím a prosím o radu. Poslední dobou , přibližně půl roku , jsem...

Vysoke ALT, positivni ANA

Dobry den, Mam uz od zari zvysene ALT a neprislo se z jakeho duvodu. Zloutenka...

Vysoké anti TPO

V 2/2015 jsem byla zaslána na vyšetření štítné žlázy na základě preventivního...

Vysoké anti TPO a anti TG

Dobrý den,začaly mi vypadávat vlasy(4 holá místa velikosti mandarinky - alopecii...

Vysoke Anti TPO a strevni potize

Dobry den pani doktorko, chtel bych se zeptat...cca pred mesicem jsem dostal...

Vysoké aslo

Dobrý den potřebovala bych poradit syn 8 let v roce 2009 a angíny asko 1200...

VYSOKE ASLO

Dobry den, chcel by som doplnit moj dotaz na ktory odpovedala pani doktorka...

Vysoké ASLO

Dobrý den, chtěla bych se zeptat všechno mě bolí hlavně klouby, a dělají se...

Vysoké ASLO

Dobrý den,mám vysoké ASLO,jsem alergická na Penicilin,jsem 3,5 roku po operaci...

Vysoké ASLO

Dcera 11.let vysoké ASLO. Dobrý den, už si nevím rady s léčbou vysokého ASLA. Dcera...

Vysoké aslo

Dobrý den, je mi 25 let a mám od malička problém s vysokým aslem... Mam od narození...