Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Xantelasma palpebrarum

Oči Natalie 1.2.2017

Dobry deb chtela bych se zeptat co je to a jak se to da odstranit. Predem velice dekuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, fotografie není moc ostrá, ale řekla by, že projevy vypadají jako xantelasma palpebrarum, nažloutlá plošná kožní prominence vyskytující se v oblasti očních víček. Xantelasmata jsou způsobena nahromaděním tuku při zvýšené hladině lipidů v krvi (hyperlipoproteinemie). Mohou být i u zdravých lidí. Odstranit by je mohl oční lékař či dermatolog, s pozdravem, Dr. Horáková

Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Radan Zugar

Specializace: Oftalmologie Pracoviště: Oční centrum Praha, a.s.

Dobrý den,
z obrázku nelze jednoznačně říci o co se jedná, ale pravděpodobně se jedná o tzv. xantelasma a odstranění je pouze chirurgické.
Přeji hezký den.

Související dotazy

Xantelasmata
Dobrý den, je mi 26 let, asi před 10 lety se mi udělali...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Wurm ex

Dobry den,chtela jsem se vas zeptat.Mam leidenskou mutaci ,hetero.Nyni jsem...

X-ray ruk

dobry den, na rtg oddeleni mi udelali xray snimek zapesti s tym, ze epifyzarni...

Xados - obsahuje kortikoidy?

Dobrý den, mám dotaz ohledně alergických léků Xados, které užívám denně a zajímá...

Xaleto 20mg a těhotenství

Dobrý den již třetí měsic uživám Xarelto 20mg 1-0-0 a Detralex mam trombozu...

Xanax

dobry den pani doktorka po velkych problemoch som zacal uzivat najprv frontin...

Xanax

Dobrý den, mám špatné svědomí. Rok jsme se snažili o miminko a když už jsem...

Xanax a mirtazapin

Dobrý den, delší dobu trpím depresemi a úzkostnémi stavy, Začalo to před třemi...

Xanax na nervozitu - závislost?

Dobrý den, měla jsem poslední dva roky velice náročné životní období. Nyní...

Xanax v těhotenství

Dobry den, jiz jsem se tady ptala, ale stejne mam porad strach. Na zacatku tehotenstvi...

Xanax vs frontin


Xantelasmata

Dobrý den, je mi 26 let, asi před 10 lety se mi udělali xantelasma na horních...

Xantelazma očních víček


Xarelto

Dobrý den.Je to týden co jsem prodělala plicníí embolii.Je mi 49 let.Beru léky...

Xarelto

Dobrý den,asi tak 3 měsíce užívám na ředění krve xalerto a zajímá mě jaké léky...

Xarelto

Běžně mívám krev v rýmě, z dásní, beru Ascorutin1-1-1. 25let vysoký tlak. Na...

Xarelto

Dobrý den, tento dotaz neboli prosba se týká mé matky, která bude mít příští...

Xarelto


Xarelto

Dobrý den, dnes jsem si prvně vzala lék xarelto 20 mg , začala se mi motat hlava...

Xarelto

Dobrý den. Po diagnóze hluboké žilní trombózy mi na tři týdny lékař předepsal...

Xarelto a alkohol


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Lupání v koleni po operaci kolene

Dobrý den, chci se zeptat. Mám rok od operace kolene. Nyní mě v něm něco preskakuje...

Obtíže s krční páteří

Dobrý den Po prodělané chřipce a zánětu hltanu mi jakoby zalehlo pravé ucho....

Plicní potíže


St.p. plastice zadní poševní stěny a operaci rektokely

dobrý den, jsem 17 dnu po operaci plastiky zadní steny posevni spolu s operaci...

Zánět žil levé ruky

Dobrý den, prosím Vás o radu. Druhým den mám bolestivý červěný pás na levé...

Píchání u srdce při nádechu


Díra v zubu a zánětlivá reakce

Dobrý den, poslední dobou mi začala z díry v zubu asi vystupovat dáseň. Protože...

Pohlavní nemoc?

Dobrý den, mám menší problem. Mam pul roku přítele a provozuji s nim anální...

Boule v třísle - uzlina/kýla?


Žaludek - žaludeční jezírko zelené barvy

Dobrý den, už měsíc mě trápí problém s trávením, kdy nedokážu strávit pořádně...

Boule na spodní čelisti

Dobrý den, je to asi dva roky zpět ,co se mi přímo na spodní čelisti udělala...

Kombinace biologické léčby s léčbou antibiotiky.

Pane doktore, dobrý den. Zdvořile prosím o informaci ohledně léčby reaktivní...

Jednostranný zánět příušní žlázy

Dobrý den, ráda bych slyšela Váš názor. Ve čtvrtek jsem začala cítit mírnou...

Bolest v třísle


Boule za ušima

Dobrý den, Tři dny mě trápí bolestivé boule za uchem. Jsou přímo za uchem,...

Nitrolební hypertenze a hydrocephalus

Dobrý den, prosím, v čem je nebezpečná nitrolební hypertenze? Mého názoru je...

Střevní parazit

Dobry den, v stolici som si nasla pravdepodobne mrle (male cca 1cm dlhe, biele...

Krvácení po pohlavním styku


Stav po operaci tříselné kýly


Semený provazec

Dobrý den, už asi 2 roky mám problém s pravým tříslem a šourkem. Na pravém...

Reklama