Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Závislost na tabáku

Praktické lékařství Sylva 7.7.2022

Dobrý den jsem na začátku 8meho mesice,chtěla bych se zeptat zacla jsem kouřit v 6 měsíci těhotenství iqos do té doby jsem nekourila ,držela jsem se ale v šestým měsíci jsme se dost s přítelem hádali a já se odstěhovala a začla znovu kouřit iqos do toho umřel děda.,takový stresový období teď už je vše zase v pohodě ,ale nedá se mi přestat někdy vykouřím 6 iqos tak, že celý den nekouřím ale přijede přítel z práce donese iqosky dom (on je silný kuřák)a já během večera šest vykouřím ,a když je třeba o víkendu doma tak vykouřím i deset během dne,všechny screeningy byli v naprostém pořádku váha miminka taky a já jsem prý zdravá jak ryba ,je možné že se může ještě miminko narodit s nějakými vadami ?neustále na to myslím a vůbec nevím jak přestat každý den nad tím přemýšlím ,ale nejde mi to ,je možné že když teď přestanu zachránil vše co jsem mohla pokazit ?moc Vám předem děkuji za odpověď 😔

Odpovídá lékař:

MUDr. František Rolinek

Specializace: Pracovní lékařství, Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: MUDr. František Rolinek

Dobrý den, je prokázané již roky že kouření škodí nejen Vám, ale také nenarozenému dítěti. Nyní máte odpovědnost totiž i za dítě, které se Vám má brzy narodit. Co už víme a jaké jsou důsledky kouření pro dítě: 12% úmrtí těsně po porodu, 10% kojenecké úmrtí, syndrom náhlého úmrtí, časté záněty středního ucha a záněty dýchacích cest, problémové chování v dětství i dospívání, riziko rozvoje cukrovky, vyšší riziko nemocí srdce a cév, vyšší výskyt zhoubných nádorů. Souhlasíte, že to není dobrý start na začátku života.
Pokud se Vám nedaří přestat kouřit, obraťte se na svého praktického lékaře nebo na některé z center pro závislé na tabáku (www.slzt.cz). Škodlivé je i pasivní kouření.
Závislost je psychická (naučené chování) a drogová (závislost na nikotinu).
Přeji Vám v boji proti závislosti na tabáku úspěch!
S pozdravem

Související dotazy

Závislost na ibalginu
Vzniká při užívání léka Ibalgin 400 po 2-4 týdnech...
Závislost na kávě
Dobrý den, jak mohu zabránit závislosti na kávě. Káva...
Závislost na pervitinu
Dobrý den, mám 30-ti letou dceru, která je závislá...
Závislost na kanabinoidech (marihuana, tráva)
Dobry den.jde lecit zavislost na trave ?partner tvrdi...
Závislost na alkoholu
Zavislost na alkoholu Dobry den, chtela bych vas...
Xanax na nervozitu - závislost?
Dobrý den, měla jsem poslední dva roky velice náročné...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Závislost na Rivotrilu

Dobrý den, nezodpovědně jsem užíval Rivotril 0,5mg tablety 3x denne po dobu...

Závislost na rodičích

Dobrý den, mám 10měsíční dceru narozenou v 35. tt. Už od narození chce být jen...

Závislost na sexu

Vazeny pane doktore, obracim se na Vas s prosbou o pomoc. Trapi nas to s...

Závislost na sexu ?

Dobrý den , stále přemýšlím zda jsem závislá na sexu ,čtu si příznaky na internetu...

Závislost na sladkém

Dobrý den, je mi 19 let a mám problémy s příjmem potravy. Měla jsem období,...

Závislost na sladkostech

Prosím Vás o radu. Mám 16ti letého vnuka, který je závislý na sladkostech. Pudinky,...

Závislost na sledování pornografie

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak se mohu zbavit závislosti na sledování...

Závislost na sociálních sítích

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak mohu pomoci velmi dobré kamarádce, u které...

Závislost na steroidech končí velmi špatně

Dobrý den, mám asi nezvyklý dotaz. Bohužel jsem zjistila, že manžel začal...

Závislost na Stilnox

Beru si 1/4 tablety Stilnox zhruba jednou za 10-14 dní, když nemohu vůbec usnout....

Závislost na tramadolu

Dobrý den, jsem závislí na Tramalu asi 8 měsíců, strašně mě to mrzí a často...

Závislost na Tramalu

Dobrý den Chtěl bych poprosit o radu jak se zbavit závislosti na tramalu. Tři...

Závislost na Zaječické minerálce

Dobrý den.Trpím zácpou a proto piju již 3měsíce denně každé ráno Zaječickou...

Závislost na Zolpidemu

Dobrý den, moje matka bere již okolo 10 let prášky na spaní Zolpidem. V dnešní...

Závislost na.sexu

Dobrý den, obracím se.na.vas s jistou věcí a to závislost na sexu. Je mne...

Závislost spojená se vzrušením

Dobry den , mam asi ojedinely dotaz. Pred 4 mi roky prisel pritel s pranim analniho...

Závislost stilnox

Dobrý den. Již cca 2 roky beru na spaní 1/2 stilnoxu každý den. Jde již o závislost?...

Závislost, psychické potíže

Dobrý den, dotaz se netýká mě, ale mojí maminky (věk 64) přibližně 16 let má...

Závislost, užívání alprazolamu

Chtěl bych upravit svůj původní dotaz ve kterém zaznělo několik mylných informací....

Závislost?

Dobrý den, mám dotaz týkající se vztahu s mou maminkou. jak se pozná závislost...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti břicha, zimnice. Souvislost s chemoterapií?

Dobry den, Tatinek byl pred rokem na operaci mozku,nador v prave casti,IV typ...

Jak dlouho je průkazné THC v krvi a moči


HIV, sexuálně přenosné nemoci

Dobry den, Pred 18 dnami som stimuloval prstami zenu (ktora mohla byt HIV...

Bolest varlat od páteře

Dobrý den, mám cca měsíc bolest varlat při sezení-při dotyku židle se spodní...

Prohlubeň na čele

Dobrý den, mám dotaz ohledně prohlubně na čele. V listopadu jsem si nahmatala...

Zvětšená uzlina

Dobrý den, Moc vás prosím o odpověď, jsem trochu vystrasena. Cca 3 měsíce mě...

Bolest zad a krvácení při stolici

Dobrý den, přítel má silné bolesti spodní části zad, myslím že v pravé části....

Naražený malíček u nohy

Dobrý den, ve čtvrtek jsem pořádně narazila malíčkem u nohy do futer.Od začátku...

Modřiny po operaci žil

Dobrý den, byl jsem na operaci s křecovimi žilami na prave noze, jizvu mám po...

Pupínek na ústí močové trubice

Dobry den, Udelal se mi pupinek na usti mocove trubice. Citim po ejakulaci...

Tobrex do nosu

Dobrý den, dcera 4 roky, v únoru bronchopneumonie, Th. Klacid, nyní asi měsíc...

Neurol, Lexaurin a alkohol - útlum nebo nabuzení a agresivita?

Dobrý den, obracím se na Vás s žádostí o odborný názor, který se týká kombinace...

Mohu si vsugerovat nemoc? Čtus si příznaky na internetu a následně je na sobě zpozorovávám, následné záchvaty uzkosti

Dobrý den, je mi 16 let a mám velký problém. Před nedávněm (asi 3 měsíce) mě...

Remood a Probalgin

Dobry den beru dlouho Remood, a dostala jsem ted probalgin k tomu může se to...

Mobilizace pately

Dobrý den,zajímalo by mě,co vše obnáší mobilizace pately. děkuji Simona

Zalehlé ucho od rýmy.

Dobrý den, chtěla bych se vám optat o nejakou radu na zalehlé ucho od rýmy....

Tepová frekvence plodu

Moje dcera je 7. měsíci těhotenství a údajně její plod má srdeční tep 180. Mohl...

Vyrážka


Zvětšené mízní uzlinky a nárůst stresu

Dobrý den, již od útleho dětství mám zvětšenou uzlinu na krku, téměř před rokem...

E coli v pochvě a sex

Dobrý den, moje gynekoložka mi při stěru našla e coli v pochvě. Předepsala mi...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.