Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zvětšení jater a sleziny a konzultace nálezů

Vnitřní lékařství 28.2.2023

Dobry den.stonam 3 mesice prodelal jsem zapal plic potom unava,nechutenstvi,snizene na nulu libido,bolesti celego bricha,zacpa,vipadani vlasu na grudniku.na sono steatoza ,zvetseni jater a sleziny.,bila jednou krev v moci.vysledky krve normalne jaterne testy v norme,bilirubin v norme.byl jsem v nemocnice ne nasli nic.ja se klepu celij.beru godne leku tolura,monotab,apo panto,kreon,seretide vdycham,beru na psichiku dlougodobe brintelix a jine leky na spani tritticco .byl jsem na ct.vysledky v ctvrtek.mam strach ze mam chirozu

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vachek


Vážený pane Viktore, z podrobného vyšetření, které jste absolvoval, nic nyní nesvědčí pro cirhózu. Vzhledem k poměru váhy a výšky jste ve vysokém riziku ztukovanění jater, které je u Vás zřejmě též přítomno. Pak může jít o počáteční stádium stavu, který vyústí v cirhózu. Máte též zřejmě chronický počínající zánět slinivky břišní. Některé léky na psychiku mohou vést k potlačení libida, ale jste-li v současnosti pod velkým stresem, pravděpodobně jiné řešení není. Lze jen případně zkusit jinou kombinaci léků. Značně by pomohlo redukovat váhu, snížila by se tak šance rozvoje onemocnění slinivky a jater a celkově by se Váš stav zlepšil. Doporučil bych obezitologickou péči, existují nové velmi efektivní léky ke snižování tělesné hmotnosti, které mají příznivý vliv i na funkci dalších orgánů. A dále, nemáte-li ambulantního internistu, kardiologa či psychiatra, můžeme Vám pomoci ho zajistit. Přeji pevné zdraví.

Jsme vaším průvodcem na cestě za zdravím.

  • Praktičtí lékaři a specialisté odpovídají na dotazy.
  • Zdravotní sestry pomohou s objednáním k lékaři.
  • Jsme vaším partnerem v prevenci.

Související dotazy

Steatóza jater
Dobrý den, byl jsem na UZ jater závěr zprávy zní: Zvětšení...
Přídatná slezina
Dobry den, mel bych dotaz. V lete mi na ultrazvuku...
Zvětšení penisu
Dobrý den, Mám problém s penisem. Jeho délka je...
Zvětšení penisu
dobrý den.Obcas slysim v televizi nebo ctu v novinách,že...
Zvětšení penisu
Dobrý večer, chtěl bych se zeptat jaký je váš lékařský...
Operace cysty sleziny
Dobrý den, mám 10cm cystu na slezině. Bylo mi řečeno,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvětšení bradavky

Dobry den před dvěma dny se mi zvětšila levá bradavka i mě pobolívá mírně zvětšená...

Zvětšení bradavky

Dobrý den, jsem kluk 13 let a asi před dvoumi měsíci se mi v levé bradavce objevila...

Zvětšení břicha po jídle

Dobrý den ,je mi 13 let a od té doby co jsem zhubla ,se mi někdy stává to ,že...

Zvětšení condylomat po kryoterapii

Dobrý den, Mám otázku, dnes jsem byl poprvé na kryoterapii dusíkem (za 14 dní...

Zvětšení druheho laloku ŠŽ

Vážená paní doktorko, je možné že po odstranění levého laloku stitne žlázy kvůli...

Zvětšení glanduly pinealis s cystami

Dobrý deň už dlhšie trpim bolestami hlavy unavou citim tlak v ociach horšie...

Zvětšení hlavy v oblasti pravého spánku na hlavě

Dobrý den, chci se poradit, zda se mám obávat svého zdraví, zda se může jednat...

Zvětšení hrudní kosti

Dobrý den, asi před 2 dny jsem si všiml mírného zvětšení hrudní kosti při vyprsení....

Zvětšení chámovodu

Dobrý den, zpozoroval jsem že když stojím zvětší se mi v průměru chámovod po...

Zvětšení chámovodu a bulka na varleti

Dobry den, je mi 16let a nahmatal jsem si malou bulku na levé straně pravého...

Zvětšení jater a žlučníkové kameny

Dobrý den, Mám zvětšená játra 15 cm,echogenita je ale přiměřená,ložiska změny...

Zvětšení krční lymfatické uzliny.

Dobrý deň, chcem sa spýtať, dnes som si nahmatal hrudku ( asi uzlina neviem...

Zvětšení krční uzliny

Dobrý den. Přibližně 3 měsíce mám zvětšenou uzlinu za čelistním kloubem, pod...

Zvětšení krční uzliny u novorozence

Dobrý den. Včera jsem u čtyřtýdenního syna objevil na levé straně krku pod uchem...

Zvětšení krčních uzlin

Dobrý den, prosím o zodpovězení mého dotazu a předem se omlouvám za jeho délku......

Zvětšení levé lymf. krční uzliny

Dobrý den, před několika lety mi zubař ošetřil mrtvý zub na horní levé straně,...

Zvětšení levé lymfatické uzliny a mrtvý zub

Dobrý den, před několika lety mi zubař ošetřil mrtvý zub na horní levé stranětuším...

Zvětšení levého varlete

nosil jsem těsné kalhoty může to být od toho

Zvětšení lymfatické uzliny

Dobrý den, prosím Vás o radu, mám již přibližně 10 let zvětšenou pravou uzlinu...

Zvětšení lymfatické uzliny

Dobrý den, můj 15-ti letý syn má na hlavě už cca 6 měsíců 2 bouličky asi tak...