Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zvýšené FSH a LH

Gynekologie Jana 5.1.2010

Dobrý den,
moje maminka je 9 let (operace ve věku 53 let) po operaci kvůli myomu na děloze. Byla jí odebrána děloha i vaječníky, nález byl negativní. Hormonální substituci neužívá, pouze přírodní přípravek z červeného jetele. Asi 2 roky jí padají vlasy, proto si nechala udělat krevní testy, kde byly zjištěny tyto zvýšené hodnoty: FSH-RH-0: 43,9 (norma 2,8-11,3) a luteinizační hormon: 23,1 (norma 1,1-11,6). V laboratoři jí řekli, že je vše OK, lékař ale tvrdí, že je to na hormonální léčbu, ale žádné léky nepředepsal. Jak prosím řešit tento stav, je třeba zahájit léčbu, nebo jsou hodnoty v jejím věku 62 let v pořádku. Děkuji za odpověď.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Tyto laboratorní hodnoty souvisí s odstraněním vaječníků a tím vyvolaným poklesem hladiny e...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Hodnoty FSH a LH
Dobry den. Rada bych se zeptala zda me vysledky testu...
Zvýšené FSH
Dobrý den, jsem v 6tt a dnes mi bylo zjištěno FSH 28,95.Příští...
Nizká hladina testoteronu při nízkém LH a FSH
Dobrý den Je mi 27. Trpím příznaky nízké hladiny...
Krevní testy, FSH
Dobrý den, již 20 měsíců se s manželem pokoušíme o...
FSH
Dobrý den,paní doktorko moje hodnota FSH je 7.44,nevím...
Clostilbegyt a FSH
Dobrý den, již rok a čtvrt se snažíme o těhotenství,...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvýšené děložní hrdlo

Dobrý den, Ráda bych se zeptala, před dvěma měsící jsem byla u lékaře, který...

Zvýšené děložní sliznice

Dobrý den, je mi 56 let, již 3 roky nemenstruji, bez obtíží. V posledních...

Zvýšené dimery

Dobrý den, cca před 2měsíci mě štípla včela do nohy, po 4dnech jsem na doporučení...

Zvýšené enzymy slinivky

Dobry den, dnes jsem byl na ultrazvuku bricha. Mel jsem zvysenou hodnotu tuku...

Zvýšené eosinofily a lymfocyty

Dobrý den, byla jsem na odběru krve,chodím vždy 1x ročně na vyhodnocení krevního...

Zvýšené eosinofily a monocyty

Dobrý den, bolí mě břicho vpravo dole, (slepé střevo už nemám to mi preventivně...

Zvýšené eozinofily

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, asi měsíc mám problémy s bolestmi kloubů,...

Zvýšené eozinofily a bazofily

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co to znamená v krevním obraze, že jsou mírně...

Zvýšené erytrocyty

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký má význam zvýšení erytrocytů a 10-ti...

Zvýšené FSH

Dobrý den, jsem v 6tt a dnes mi bylo zjištěno FSH 28,95.Příští týden mám jít...

Zvýšené GGT

Dobrý den, 4.12. jsem byla na kontrolnich odběrech.nic me netrapilo, jen jsem...

Zvýšené GGT: Pomůže změna životního stylu?

Dobrý den. Prosím o informaci na Sérum jater-testy, ukazatel S GGT, kde mám...

Zvýšené GMT

Dobry vecer.mam 10r.syna a zistili mu lahko zvysene GMT 0,82 serologie hepatotropnych...

Zvýšené GMT

Dobrý den mám GGT 3,19 Bilirubin 31,0 Chodím na gastroenterologii,tlak v pravém...

Zvýšené GMT

Dobrý den,prosím Vás, na předoperačním vyšetření mi byly zjištěno zvýšené GMT....

Zvýšené hladiny ANA a ENA

Dobrý den,chtěla bych vědět prosím,proč mám zvýšené hodnoty Ana Ena.Děkuji d.

Zvýšené hladiny hormonů

Dobrý den, chtěl jsem pomoci párům s oplodněním a byl jsem na odběru spermií...

Zvýšené hladiny TSH a protilátek

Dobrý den, jsem na začátku šestého týdne těhotenství a těsně před zjištěním,...

Zvýšené hodnory v krevním obraze

Dobrý den, chtěla bych se zeptat v krevním obraze mám zvýšené leu. 15, lymfocyty...

Zvýšené hodnory v krevním obraze

Dobrý den, chtěla bych se zeptat byl dělám.krevní obraz po ukončení léčby antibiotiky....