Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zvýšené PSA

Urologie Luba 21.4.2017

Dobrý den. Mám dotaz: byl jsem na urologii na vyšetření a mám zjištěné PSA 5,65.před pul rokem jsem měl 2.9 a předtím 4.9. Je toto kolísání fysiologicky normální nebo to je něco vážného? FREE PSA mi nebylo měřeno. Pan doktor mi doporučuje, pokud by hodnota PSA za půl roku byla opět vysoká, biopsii. Byla by to již druhá za 2 roky. Mám z ní obavy, protože po první mám problémy s ejakulací, buď chybí úplně nebo je to pár kapek. Děkuji za odpověď. Luba

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, Lubo,
hodnota PSA se opravdu může zvyšovat při jakémkoliv onemocnění prostaty v...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urogynekologie, Urologie‎ Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, ejakulaci potřebujete pouze k rozmnožování a dovolím si říci, že to v 62 letech ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

PSA
Dobrý den, chci se zeptat jak by jste vyhodnotili...
PSA
PSA mám 100 jinak jsem celkem v pohodě
PSA
Dobrý den. Mému tatínkovi je 72 let a při vyšetření...
PSA a cvičení
Dobrý den, zajímalo by mne, zda-li fyzická námaha,...
PSA
Mám zvýšený S-PSA na 4,71, volný PSA 0,61. Ťažkosti...
Vyšší PSA
Při posledním vyšetření urologem mám PSA O,652,testosteron...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvýšené protilátky

Prosím o sdělení, co může znamenat u vyšetření na imunologii, že byby ve tř.IgG...

Zvýšené protilátky

Byly mi zjištěny zvýšené protilátky proti parietálním buňkám žaludku -GPC. Prosím...

Zvýšené protilátky ANTI-TG a vypadávání vlasů

dobry den na endokrinologii mi lekarka povedala ze mam avysene tie protilatky...

Zvýšené protilátky antiTPO

štítna žlaza, mám zvýšené anti TPO , normá ja do 6, ja mám 24 , čo to znamená?...

Zvýšené protilátky proti šž

Vážená paní doktorko, před 1,5 rokem jsem vysadila horm.antikoncepci, snažíme...

Zvýšené protilátky v krvi

Dobrý den.Chtěla jsem se jen zeptat,byla jsem na prvním IVF, které nedopadlo.Chystáme...

Zvýšené PSA

Dobrý den, Zasílám Vám o sdělení a recenzi výsledků vyšetření prostaty : VYSETRENI...

Zvýšené PSA

Dobrý den . Při rozboru krve v laboratoři mi byl zjištěn S_PSA 10,87 ug/l ....

Zvýšené PSA

Dobrý den, zajímalo by mě jaký bude postup, když mám zvýšené PSA. Vše je v přiložené...

Zvýšené PSA

moje obvodní lékařka skončila svoji činnost,byl jsem po operaci kolene a ona...

Zvýšené PSA

Dobrý den,manžel má podle odběru PSA zvětšenou prostatu a červené krvinky v...

Zvýšené PSA a chronická prostatitida

Dobrý den, obracím se, abych zkonzultovala léčbu manžela mé maminky. Od roku...

Zvýšené PSA u muže vě věku 60let po odstranění prostaty

Dobrý den,mám přítele ve věku 60 let a je již 2 roky po odstranění prostaty.Chodil...

Zvýšené psychické napětí a celkové příznaky

Dobrý den,od loňského roku(nejspíš po vypjatem období)mě začala bolet hlava(3/19)bolest...

Zvýšené RCT

Dobrý den,minulý týden mi byla odebrána krev na tradiční roční prohlídku u mojí...

Zvýšené RDW-CV v krvi


Zvýšené riziko downova syndromu

Dobrý den, včera jsem byla na prvotrimestrálním screeningu. Jsem nyní 13+2...

Zvýšené riziko trombózy

Dobrý den, mám na Vás takový dotaz. Díky genetickým testům, které mi byly...

Zvýšené riziku Downova syndromu

Dobry den, je mi 29let a cekam druhe miminko, jsem ve 13tt. Prvni tehotenstvi...

Zvýšené ryziko rakoviny?

Můžou tablety na zvětšení poprsí (Decolen, Stimulen) zvýšit ryziko rakoviny?...