Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zvýšná hladina prolaktinu

Gynekologie Kristýna 26.9.2016

Dobrý den, chtěla bych se zeptat - na konci března jsem prodělala spontání potrat (cca 6-7 týden), od té doby mám menstruaci pravidelnou, ale vždy pár dní před ní začnu špinit, lehce krváce, ale není to ani na vložkou, jen na papíře je krev - dřív jsem takovou menstruaci neměla, od prvního dne začala rovnou silná menstruace. Po půl roce od potratu už bylo špinění před MS cca 14 dní, šla jsem k lékaři, řekla mu o tom a že se od března neúspěšně snažíme o další těhotenství. Udělal mi hormonální profil a zjistil hyperprolaktinémie a nasadil mi 4 tabletky dostinexu na měsíc. Minulý týden jsem měla 3. tabletku a od soboty začínám zase lehce špinit a krvácet...jak dlouho trvá, než se ta hladina prolaktinu znormalizuje a mohla by tedy být i šance, že už se nám podaří otěhotnět? Mohla být ta vysoká hladina prolaktinu i důvodem toho spontánního potratu? Přesnou hodnotu prolaktinu bohužel neznám. Děkuij.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, ano změny hladin prolaktinu mohou být důvodem potratů. Váš dotaz dále přeposíl...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie, Porodnictví Pracoviště: GYNBUS s.r.o.

Hyperprolaktinemie může způsobovat potíže s otěhotněním,bohužel nevím jaké je hladina a b...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Galaktorea a hladina prolaktinu
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kde si můžu nechat...
Prolaktin zvýšená hladina
Dobrý den příteli zjistil pan doktor zvyseny prolaktin...
Zvýšená hladina prolaktinu
dobrý den chci se zeptat byla jsem odeslána k paní...
Zvýšená hladina prolaktinu
Dobry večer.chtěla bych se zeptat mam šanci aby mi...
Zvýšený prolaktin
Dobrý den. Byl mi nalezen zvýšený prolaktin. A nyní...
Zvýšený prolaktin
dobrý den chci se zeptat mám hodně prolaktinu v těle...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvýšený TSH

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat na Váš názor. Byla mi zjištěna zvýšená hodnota...

Zvýšený urobilinogen a bilirubn v moči

Dobrý Den, Naměřil jsem si pomocí testovacích proužků zvýšenou hladinu urobilinogenu...

Zvýšený urobilinogen v moči

Dobrý den, mám zvýšený urobilinogen v moči - 70 umol/l (++) a leukocyty 25 leu/ul(+)....

Zvýšený vápník

Dobrý den, mou interní léhařkou mi bylo zděleno ,že mam zvětšené hodnoty vápníku...

Zvýšený vápník

Dobrý den, při odběrech krve kvůli zvýšené tepové frekvencimi byla zjištěna...

Zvýšený výskyt slin a pálení dolního rtu

Dobrý den. Mám potíže se zvýšeným výskytem slin a pálení dolního rtu v puse....

Zvýšešná hladina vápníku v krvi

Dobrý den, mám 22 měs holčičku, která od narození málo jí a pije. Po různých...

Zvyšit apetit

dobry den ,chtěla jsme vas poprosit mam manžela 13 let ale nikdy nemněl moc...

Zvýšit chut k jídlu

Dobrý den chci se zeptat jak zvýšit chut k jidlu?Dlouho jsem brala pangamin...

Zvýšit přísun jodu v těhotenství při tyreotoxikoze?

Dobrý den, jsem těhotná v 2. trimestru a od začátku se léčím s hyperfunkcí štítné...

Zvýšna hodnota ALT

Dobrý deň, čo môže znamenať alebo spôsobovať zvýšenú hodnotu ALT na 1,70. K...

Zvýšný nekonjug. bilirubin, urobilinogen v moči

Dobrý den, při vyšetření krve mi byla zištěna vysoká hladina Bil-T 32,4, Bil-D...

Zvyšování ALT

Dobrý den. Pravidelně každých půl roku chodím na odběry krve a moči a z hodnot,...

Zvyšování dávky

Dobrý den, chtěl jsem Vás požádat o vysvětlení aplikace jako takové? Mám zvyšovat...

Zvyšování leukocytů

Dobrý den, chtěla bych se zeptat... Chodím darovat krev a všimla jsem si, že...

Zvyšování váhy

beru léky Furon 40mg,Nolpaza 40mg,Glimepirid 2mg Warfarin 5mg,Caramlo 10mg,Olicard...

Zvyšování váhy

V září t. r. jsem začala držet redukční dietu, příjem potravin jsem snížila...

Zvyšování váhy -Cipralex

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat,v lonském roce jsem brala na...

Zvyšují gynekologické záněty CRP

Dobrý den, ráda byc se zeptala, zda gynekologické záněty nebo pohlavně přenosné...

Zvyšující se bolesti bederní páteře

Dobrý den ,prosím můžete mi laicky vysvětlit mou diagnozu a jestli to je na...