Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zvyšující se hodnota CEA

Onkologie Markéta 3.6.2015

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu ohledně svého přítele, kterému v srpnu 2014 zjistili náhodně při vyšetřování pro polyneuropatii u neurologa zvýšené CEA na hodnotu 6, poté se dělají kontrolní odběry po cca 2 měsících a vždy dojde ke zvýšení CEA o 1-2 jednotky, ...na 8..9..11..nyní 15. Prodělal loni na podzim řadu vyšetření: kolonoskopii bez patologického nálezu, také gastroskopii a CT břicha, kde byl nalezen útvar, který po odoperování histologicky vyšel jako leiomyom žaludku s nízkou mitotickou aktivitou. RTG S+P bez nálezu. Endosonografii pankreatu bez nálezu. Nyní nově ještě našli uzel na štítné žláze 3 cm, který dle biopsie FNAB vyšel negativně. Jiné onkomarkery má negativní. Gastroenterolog, který ho má v péči doporučuje již CEA ( přestože pořád stoupá) znovu nekontrolovat, že prý má CEA zvýšené polovina populace. Chtěla jsem Vás poprosit o Váš názor, a jak případně postupovat dál. Zatím je v péči praktického lékaře a gastroenterologa. velmi děkuji, s pozdravem Markéta R.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Milá Markéto, stanovovat jakýkoliv nádorový marker u člověka bez prokázaného nádoru vede v...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Zvýšené onkomarkery CEA
Dobrý den, měla jsem gynekologické potíže, lékař mi...
Hodnoty CEA, CA 19-9
Dobrý den, během jednoho roku mi dělali 2x kolonoskopii...
CEA testy
Dobrý den Mám na Vás takový dotaz protože už jsem...
Hodnota glykemie
Dobrý den, dne 16.3. 2017 mi byla naměřena hodnota...
Hodnoty laboratorní
Prosím co znamená hodnota v krvi COXB=40? Děkuji MT
6.6 byly hodnoty HCG 202 , 8.6 byly hodnoty 223
Dobrý den , poprosím o radu . Do 2.5 jsem užívala...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvýšna hodnota ALT

Dobrý deň, čo môže znamenať alebo spôsobovať zvýšenú hodnotu ALT na 1,70. K...

Zvýšný nekonjug. bilirubin, urobilinogen v moči

Dobrý den, při vyšetření krve mi byla zištěna vysoká hladina Bil-T 32,4, Bil-D...

Zvyšování ALT

Dobrý den. Pravidelně každých půl roku chodím na odběry krve a moči a z hodnot,...

Zvyšování dávky

Dobrý den, chtěl jsem Vás požádat o vysvětlení aplikace jako takové? Mám zvyšovat...

Zvyšování leukocytů

Dobrý den, chtěla bych se zeptat... Chodím darovat krev a všimla jsem si, že...

Zvyšování váhy

beru léky Furon 40mg,Nolpaza 40mg,Glimepirid 2mg Warfarin 5mg,Caramlo 10mg,Olicard...

Zvyšování váhy

V září t. r. jsem začala držet redukční dietu, příjem potravin jsem snížila...

Zvyšování váhy -Cipralex

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat,v lonském roce jsem brala na...

Zvyšují gynekologické záněty CRP

Dobrý den, ráda byc se zeptala, zda gynekologické záněty nebo pohlavně přenosné...

Zvyšující se bolesti bederní páteře

Dobrý den ,prosím můžete mi laicky vysvětlit mou diagnozu a jestli to je na...

Zvyšující se tělesná výška

Dobry den, Jmenuji se Lenka a mam na Vas dotaz. Je to sice divne je mi 36...

Zvyšující se trend jaterních enzymů

Dobrý den, dne 30.11. 2020 mám laborku s těmito hodnotami glukoza 6.3, ALT...

Zvyšující třes rukou, nohou, hlavou

Dobrý den, ráda bych využila této možnosti a zeptala se na potíže, které...

Zýpach z pochvy

Dobrý den, již půl roku mám problém se zápachem z pochvy, je to pravidelně po...

ZYPREXA

Dobrý den, prosím o vysvětlení, proč se tloustne po lécích ZYPREXA?

Zyprexa,depakine chrono

Dobrý den.Dcera užívá depakine chrono i zyprexu 2 a půl roku,neměl by ji lékař...

Zyrtec

Jak dlouho doporučujete samoléčbu přípravky OTC /Zyrtec) u alergické rýmy?

Zyrtec a dárcovství krve

Dobrý den, můžu být dárcem krve,když beru Zyrtec? Alena J.

Zyrtec do uší

Dobrý den trpím chronickým zánětem uší. Chci se zeptat zda je možné užívat...

Zzapomněla koupit Luiseu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Beru antikoncepci Luisea už 2 roky a jsem...