Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Zvyšující se trend jaterních enzymů

Trávení Drahoslava 2.12.2020

Dobrý den, dne 30.11. 2020 mám laborku s těmito hodnotami glukoza 6.3, ALT 1.22, AST 0.7, GGT 4.72 .Tyto výsledky mě znepokojily, protože před dvěma měsíci jsem měla hodnoty lepší ALT 0.66, AST 0.47, GGT 2,76. Žádný alkohol jsem nepožila, ale měla jsem den před laborkou dost sladké jídlo. Mlsala jsem, nikam nešla a pouze myla okna. Je možné, že se to takto projeví? Již jsem vám psala 25.11.2020. Jsou tyto hodnoty znepokojující?

1.doplňující dotaz 2.12.2020:
Moc děkuji za odpověď. Zapomněla jsem podotknout, že jsem ve středu dobrala antibiotika na střeva a ještě mi dělali ve čtvrtek CT s kontrastní látkou. V pondělí na to jsem šla do laborky. To možná ovlivnilo ty jaterní testy. Mám CT i MR a žlučové cesty jsou v pořádku.

2. doplňující dotaz 7.12.202:
Dobrý den, ještě bych jen chtěla dodat, že jsem zapomněla na to, že ve čtvrtek mi dělali CT s kontrastní látkou. Myslíte, že by toto vyšetření mohlo zhoršit glykemii a jaterní testy? Laborku jsem měla hned v pondělí. Nenapadlo mě, že by mohla kontrastní látka ovlivnit krevní rozbor. Moc děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

Dobrý den paní Drahoslavo, mlsáním a sladkým jídlem požitým např. večer před odběrem moh...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Milá paní Drahoslavo,
hodnota GGT 4.72 je sice klasicky u alkoholického abusu, ale jsou i jiné ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Milá paní Drahoslavo, jestli CT bylo ve čtvrtek a odběry v pondělí, pak bych neočekávala ž...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Nárůst jaterních enzymů a steatóza při léčbě roztroušené sklerózy
Dobrý den, od roku 2018 v rámci léčby roztroušené sklerozy,...
Hodnota jaterních enzymů
Dobry den, uz jsem Vam psala, kvuli jaternim testum...
Zvýšení jaterních enzymů
Dobry den, v dusledku pouzivani hormon.antikoncepce...
Vyšetření krve - zánět
Dobrý den, pokud je podezření na zánět v těle, vyšetřují...
Zvýšení jaterních testů
Dobry den, na vstupni prohlidce mi kvuli memu stezovani...
Zvýšení jaterních testů u hladovění
Zdravim, muze mit podvaha, modriny, unava vliv na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Zvyšování ALT

Dobrý den. Pravidelně každých půl roku chodím na odběry krve a moči a z hodnot,...

Zvyšování dávky

Dobrý den, chtěl jsem Vás požádat o vysvětlení aplikace jako takové? Mám zvyšovat...

Zvyšování leukocytů

Dobrý den, chtěla bych se zeptat... Chodím darovat krev a všimla jsem si, že...

Zvyšování váhy

beru léky Furon 40mg,Nolpaza 40mg,Glimepirid 2mg Warfarin 5mg,Caramlo 10mg,Olicard...

Zvyšování váhy

V září t. r. jsem začala držet redukční dietu, příjem potravin jsem snížila...

Zvyšování váhy -Cipralex

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat,v lonském roce jsem brala na...

Zvyšují gynekologické záněty CRP

Dobrý den, ráda byc se zeptala, zda gynekologické záněty nebo pohlavně přenosné...

Zvyšující se bolesti bederní páteře

Dobrý den ,prosím můžete mi laicky vysvětlit mou diagnozu a jestli to je na...

Zvyšující se hodnota CEA

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu ohledně svého přítele, kterému v...

Zvyšující se tělesná výška

Dobry den, Jmenuji se Lenka a mam na Vas dotaz. Je to sice divne je mi 36...

Zvyšující třes rukou, nohou, hlavou

Dobrý den, ráda bych využila této možnosti a zeptala se na potíže, které...

Zýpach z pochvy

Dobrý den, již půl roku mám problém se zápachem z pochvy, je to pravidelně po...

ZYPREXA

Dobrý den, prosím o vysvětlení, proč se tloustne po lécích ZYPREXA?

Zyprexa,depakine chrono

Dobrý den.Dcera užívá depakine chrono i zyprexu 2 a půl roku,neměl by ji lékař...

Zyrtec

Jak dlouho doporučujete samoléčbu přípravky OTC /Zyrtec) u alergické rýmy?

Zyrtec a dárcovství krve

Dobrý den, můžu být dárcem krve,když beru Zyrtec? Alena J.

Zyrtec do uší

Dobrý den trpím chronickým zánětem uší. Chci se zeptat zda je možné užívat...

Zzapomněla koupit Luiseu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Beru antikoncepci Luisea už 2 roky a jsem...

Žádala jsem o příspěvek na kompenzační pomůcku pro poslech TV

Dobrý den, žádala jsem o příspěvek na kompenzační pomůcku pro poslech TV,...

Žádanka

Dobrý den, chystám se na urologii. Chci se zeptat zda musím mít žádanku od...